Wenen is een indrukwekkende barokke stad met een hoog K&K (Königlich en Kaiserlich) gehalte.

Geschreven door Travelplanner Sigrid Koek, zoekt u een TravelXL Beuk kantoor.....

Een langverwachte droom gaat uitkomen! Vandaag vlieg ik met 12 andere uitgenodigde reiscollega´s naar Lovely Vienna! Wenen is een indrukwekkende barokke stad met een hoog K&K (Königlich en Kaiserlich) gehalte. De stad is als het ware één groot imperiaal monument. Het bijzondere aan Wenen is dat de romantiek uit vroeger tijden wordt gecombineerd met de hipheid van de 21e eeuw. Een avondje Staatsopera of een Schloßkonzert in Schönbrunn, de vele kunstschatten en bezienswaardigheden in de stad en de levendige traditie zoals je deze terugvindt in de Weense koffiehuizen of Heurigen (wijnlokalen).

Het nieuwe Wenen is “Jung und Trendy” met veel moderne kunst in het Museumquartier. Ook worden er trendy mega-evenementen georganiseerd. Naast de traditionele Weense keuken, wint de Mediteraanse en Aziatische keuken snel aan populariteit. De prachtige binnenstad “doe” je te voet. Zo ervaar je Wenen op zijn best en proef je die Weense charme. Maar…. stap voor een kennismaking met de stad eens op de fiets!

Nadat we hebben verzameld op Schiphol vertrekken we met Austrian Airlines naar Wenen, een prettige vlucht van zo´n anderhalf uur met een kleine snack en drankje aan boord. Bij aankomst wacht ons een luxe bus die ons naar het exclusieve Hotel Sans Souci brengt. We worden verwelkomd met een glas champagne en een heerlijke lunch. Ja, dit is echt een VIP Trip! Het hotel ligt in het centrum, naast het Volkstheater en het Museumquartier.

Helaas zit het weer niet mee deze middag, de geplande fietstour moet plaats maken voor een wandeling rond de ring (4,3 km) van Wenen onder vrolijke paraplu´s. We wandelen door parken en langs de imposante gebouwen van de stad. Kleine stukjes doen we per tram. Met de Vienna Card kun je met lijn 1 en 2 de stad rond. Voor de sportieveling onder ons ligt er ruim 1200 km aan fietspaden in Wenen.

Na deze pittige stadswandeling frissen we ons snel even op en vertrekken we per metro naar ons restaurant voor vanavond. Op uitnodiging van het Weens Verkeersburo dineren we in het hippe restaurant Motto am Fluss, gelegen aan de Donau. Het is gezellig druk in Motto am Fluss! Na het eten genieten we nog even van een heerlijke cocktail aan de bar. Aan het eind van de avond is het tijd om een flinke duik in dat heerlijke bed op onze luxe kamer te nemen…. Traum Weich!!

De volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar en wordt er een eitje voor ons gemaakt. Goed begin van de dag! Dat kunnen we goed gebruiken want er staat veel op de planning vandaag. We beginnen met het ontdekken van de wijken buiten het centrum. We bezoeken een aantal hotels waaronder Best Western Kaiserhof, een aanrader!

Vandaag schijnt de zon volop en zijn veel mensen buiten te vinden, gezellig al die volle terrassen en picknickkleden in de parken! Na een interessante rondleiding in het Kunsthistorisch museum door de Kunstkammer (met een overzicht van de schatkamer van het Habsburgse Rijk), lunchen we in een gemütlich binnentuintje naast het Volkstheater en dus vlakbij het hotel. In de middag bezoeken we dan Schloss Schönbrunn, het paleis van Keizer Frans Jozef en Keizerin Sissi… Na een korte rondleiding wandelen we door de kasteeltuin naar de “Gloriette”. Vanaf het balkon van de Gloriette hebben we een prachtig uitzicht over de tuinen, het paleis en de stad en komen we bij met een heerlijk koel glas champagne.

‘s Avonds dineren we in het befaamde Sacher Hotel. Dit is een van de meest prestigieuze hotels in Wenen en onder meer beroemd om haar originele Sacher Torte. We laten ons verwennen met een typisch Weens menu en proeven we als toetje de overheerlijke `sachertorte`. Met een prachtige ligging in hartje Wenen, tegenover de Staatsopera, meer dan een bezoek waard! Na het diner pakken we nog even een afzakkertje op een terras aan de Graben.
De volgende ochtend lacht ons de zon vol tegemoet en wacht ons een heerlijke dag. In de ochtend bezoeken we de Spaanse rijschool, welke midden in de stad ligt en een bezoek waard is. In de middag maken we een boottocht over een zijtak van de Donau. Bezoek je in de zomer Wenen vergeet dan zeker je zwemkleding niet, vele Weners trekken massaal naar de aangelegde stranden langs de Donau om heerlijk te zonnebaden.

Helaas zitten deze heerlijke dagen vol verwennerij er weer op en brengt de bus ons aan het eind van de middag weer terug naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. We worden nog eenmaal verwend door Austrian Airlines en ontvangen een heerlijke maaltijd. Wat was Wenen geweldig en wat hebben we een paar heerlijke dagen gehad. Ik kom hier zeker nog een keer terug want we hebben nog lang niet alles gedaan en gezien! Auf Wiedersehen Vienna!!

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

privacy statement en disclaimer