Indonesië: Bhinneka Tunggal Ika (eenheid in verscheidenheid)

 

De naam Indonesië heeft zijn wortels in twee Griekse woorden: "Indo's" betekent Indisch en "Neso's" wat eilanden betekent. Het is een toepasselijke beschrijving van de archipel zoals die wordt geschat om een totaal van 17.508 eilanden te zijn, waarvan er slechts ongeveer 6000 worden bewoond, die zich uitstrekken over 5.150 km tussen het Australische en Aziatische continentale vasteland en het delen van de Stille en Indische Oceaan Oceanen op de evenaar. Indonesië is een geweldige plek voor toerisme omdat het natuurlijke schoonheid, cultuur biedt

en artistieke rijkdom en warme gastvrijheid. De diversiteit en authenticiteit van cultuur, kunst evenals flora en fauna vertegenwoordigt de kostbare kunstschat die overal te vinden is op de archipel. Fantastische reizen en onvergetelijke ervaringen verwelkomen de bezoekers van Indonesië. Ontdek de hoogtepunten van de archipel Indonesië met onze rondleidingen en excursies. U vindt op deze pagina's enkel voorbeelden van onderdelen voor uw maatwerk vakantiereis door Indonesië die Reisbureau TravelXL Beuk met en voor u samenstelt.

Over het algemeen is de beste tijd om dit prachtige betoverende land te bezoeken in de drogere maanden mei tot september.

Indonesië's indrukwekkende keten van tropische eilanden heeft een droog seizoen dat duurt van mei tot september en markeert de tijd dat het land zijn meest buitenlandse bezoekers ontvangt. Het regenseizoen vindt plaats van oktober tot april. Voor meer afgelegen eilanden is het het beste om lokale weersbronnen te controleren voor de moessonverschuivingen.

 

Indonesië heeft een grote verscheidenheid aan volks- en klassieke kunsten, die allemaal een integraal onderdeel zijn van het traditionele leven en die in de loop der jaren zijn beïnvloed door heel verschillende buitenlandse culturen, waaronder de oude Indiase en Chinese beschavingen. De twee belangrijkste takken van de traditionele Indonesische kunstvorm zijn de oude Maleisische tradities in het afgelegen binnenland van Sumatra en Borneo, en de Javaanse en Balinese kunstvormen gebaseerd op hindoeïstische verhalen over de Mahabharata en Ramayana. Balinese kunst en architectuur worden sterk beïnvloed door hindoe-boeddhistische tempelkunst. Balinese beeldhouwkunst en schilderkunst zijn ontstaan als tempeldecoratie, hoewel ze later op zichzelf kunstvormen werden. Tegenwoordig is Bali een centrum van kunst en kunstnijverheid en produceert het voortreffelijke sculpturen, schilderijen, textiel, houtsnijwerk en ingewikkelde zilveren en gouden sieraden.

'Adat' of gewoonte bepaalt de Indonesische levensstijl. Dit is de ongeschreven code van traditioneel gedrag die in elke stad, stad, dorp en boerderij wordt aangetroffen. Het is geen onderdeel van een religie, maar het bevat gedragsregels voor bijna elke situatie. Alle Indonesiërs oefenen een vorm van adat uit en het heeft invloed op hun kern-gebruiken en -gedrag.

- Voor zowel mannen als vrouwen is het raadzaam om uw schouders te bedekken en rokken tot over de knie of broeken te dragen, tenzij u zich op een zeer toeristisch strand bevindt.

- Raak nooit opzettelijk iemand het hoofd aan, want het wordt beschouwd als een bijzonder heilig deel van het lichaam.

- Schoenen moeten worden uitgetrokken voordat iemands huis of een moskee wordt betreden.

- De Balinezen eten met hun rechterhand, omdat links onzuiver is, een algemeen geloof in heel Indonesië. De Balinezen geven geen hand, ontvangen geen dingen of zwaaien naar iemand met hun linkerhand.

Indonesische dans is nauw verbonden met rituelen voor het bezweren van geesten, ceremoniële overgangsriten voor geboorte, besnijdenis en dood, en het vieren van verschillende agrarische evenementen. Traditionele en volksdansen zijn gevarieerd en omvatten Javaanse klassieke dans die kalm, beheerst en subtiel is, terwijl Balinese dans energiek is en varieert van grappig tot serieus.

Wayang Kulit, de traditie van het schaduwpoppenspel, is een fascinerend spektakel, met krachtige geestelijke ondertoon voor het publiek. Men gelooft dat marionetten spirituele kracht bezitten en de meester van de schaduwpop wordt gezien als een quasi-mystieke figuur. Indonesische traditionele muziek omvat gamelan en keroncong. Dangdut is een populair hedendaags genre van popmuziek dat invloed ontleent aan Arabische, Indiase en Maleisse volksmuziek.

Op Java is niet alleen de beroemde Borobudur-tempel, een architectonisch wonder en UNESCO-werelderfgoed het bezoeken waard, maar ook de in het hoogland gelegen landgoederen, theeplantages, vulkanen en schilderachtige bergpassen zijn meer dan de moeite waard. Plaatsen als Jakarta en Yogyakarta zijn natuurlijk een belevenis op zich. Eten is Indonesië een waar genoegen.

Het wilde vulkanische landschap van Sumatra biedt tal van wandelmogelijkheden, terwijl het uitgestrekte kratermeer, Lake Toba, een spectaculaire achtergrond biedt voor een paar dagen ontspannen op het eiland Palau Samosir.

De stranden van Bali en warme gastvrijheid hebben er lange tijd een heerlijke strandvakantie bestemming van gemaakt. Bali bied veel meer, het binnenland is weelderig en groen met uitgestrekte terrasvormige rijstvelden. Het sterke artistieke erfgoed wordt geïllustreerd door prachtige batikschilderijen en ingewikkelde houtsneden. Bali is na een rondreis over de andere eilanden een heerlijk eiland om nog eens na te genieten van alle belevenissen. Natuurlijk kan Bali ook een perfecte bestemming op zichzelf zijn.

Lees ook eens het verslag van de reis die meerdere van onze travelplanners maakten op Bali.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01