Stop 1: Denver naar Estes Park,

 

Denver is sinds 1876 de hoofdstad van de staat Colorado. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers. Hier start je reis door het echte wilde west van Amerika. Stadjes als Buffalo, Cody en b.v. Custer brengen je terug in de tijd. Yellowstone N.P. is één van de hoofd attracties tijdens deze fantastische ontdekkingsreis. Totale reistijd: circa tweeenhalf uur, Totale rijafstand: 121 km / 75 miles.

STOP 2: ESTES PARK COLORADO

 

Estes Park. Colorado is een mooi bergresort gelegen in het hart van de Colorado Rocky Mountains. De hoofdattractie van Estes Park, het Rocky Mountain National Park, biedt bezoekers een breed aanbod aan activiteiten. Outdoor activiteiten zijn: vissen, hiken, fietsen, raften, paardrijden, golf, varen en berg beklimmen. Sightseeing is in het Rocky Mountain National Park onovertroffen. Het best bewaarde natuurlandschap van de States.

Bezoekers aan het Estes Park, die kiezen voor ontspanning en kuren, vinden hier ook veel mogelijkheden.

Van Estes Park naar Wheatland, Totale reistijd: circa vierenhalf uur, Totale rijafstand: 254 km / 158 miles.

STOP 3: WHEATLAND WYOMING

 

Wheatland is pas eind 1800 tot ontwikkeling gekomen toen de 1e boeren zich er vestigden en het land gingen irrigeren. Dankzij de aanleg van een spoorverbinding met Cheyenne kon Wheatland zich verder ontwikkelen. Deze plaats gebruiken wij enkel en alleen om de route niet te lang te maken. Van Wheatland naar Custer, Totale reistijd: circa drie uur, Totale rijafstand: 316 km / 196 miles.

STOP 4: CUSTER SOUTH DAKOTA

 

Custer is ideaal gelegen voor een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de Black Hills. Je kunt naar de buffels gaan kijken in Custer State Park of naar het uit de berg gehouwen beeld van Crazy Horse, het indianen opperhoofd waar men nog altijd mee bezig is. Je bent dan ook in de buurt van Mount Rushmore (de Presidents hoofden). De winkelstraat van Custer bruist van lokale restaurants, musea en unieke winkels. Je kunt o.a. verblijven in de unieke maar prijzige State Game Lodge. Deze lodge moet je vroeg boeken wil je er terecht kunnen. Custer is ook rijk aan mineralen: goud, kwarts, beryl en mica zijn in de omgeving te vinden.  Pas op: begin augustus is er in de omgeving altijd de Harley Davidson Sturgis Rally. Ideaal voor de Harley liefhebber, maar anders beter te mijden. Van Custer naar Buffalo, Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 297 km / 185 miles.

STOP 6: YELLOWSTONE NATIONAL PARK WYOMING

 

Dit geologische meesterwerk is vol met unieke attracties en natuurwonderen, zoals geisers, warmwaterbronnen, unieke rotspartijen, meren, kletterende watervallen, canyons  en rivieren. Yellowstone Lake is één van de grootste bergmeren in Noord-Amerika en bevindt zich in de Yellowstone Caldera, de grootste super vulkaan op het continent. De Caldera wordt beschouwd als een actieve vulkaan. Verharde wegen bieden gemakkelijk toegang tot de belangrijkste geothermische gebieden, evenals enkele meren en watervallen. Old Faithful en het grootste deel van alle geisers in de wereld, zijn hier bewaard gebleven. Het park is een bergachtig, ruw gebied. Het is de thuisbasis van grizzlyberen, wolven en kuddes bizons en elanden.

Eén van de meest adembenemende bezienswaardigheden in Yellowstone Park is de Grand Canyon of Yellowstone. Behalve de verbluffende uitzichten op de geografische formaties en natuurlijke fauna, hebben bezoekers de mogelijkheid om te wandelen, vissen, raften, paardrijden, kamperen, kijken naar geiseruitbarstingen, of het bezoeken van een rodeo-show. Van Yellowstone National Park naar het Grand Teton National Park Area. Totale reistijd: circa drie uur, Totale rijafstand: 140 km / 87 miles.

STOP 5: BUFFALO WYOMING

 

Buffalo, genesteld in het voorgebergte van het Big Horn gebergte, trekt vele toeristen, jagers en vissers aan. De Wyoning State Highway 16 gaat door Buffalo op haar weg van Mount Rushmore naar Yellowstone National Park. De Cloud Peak Scenic Byway, een gedeelte van de U.S. 16 autosnelweg, is de snelste, veiligste en mooiste route naar Yellowstone National Park over de Big Horn Mountains. De plaatselijke economie leunt sterk op toerisme, alsook houtzagerij, mineralen en veeteelt. Van Buffalo naar het Yellowstone National Park, Totale reistijd: circa vijfenhalf uur, Totale rijafstand: 429 km / 266 miles.

STOP 7: GRAND TETON NATIONAL PARK AREA

 

Dit gebied ligt in het noordwesten van Wyoming, ten zuiden van Yellowstone National Park. Het Grand Teton National Park gebied omvat het park zelf, maar ook het dorp Teton Village en het historische stadje Jackson. De keuze aan hotels in het park is al even divers als het landschap zelf. Zowel voor Yellowstone als voor Teton geldt dat je de accommodaties vroeg in het seizoen moet reserveren om niet met lege handen te staan. Van Grand Teton National Park Area naar Idaho Falls, Totale reistijd: circa twee uur, Totale rijafstand: 174 km / 108 miles.

STOP 8: IDAHO FALLS IDAHO

 

Idaho Falls werd oorspronkelijk gesticht als een rustplaats voor arbeiders en reizigers nabij Snake River en de spoorwegovergang. De stad dient als een spil voor Oost-Idaho en het grootste deel van West-Wyoming. De stad ligt in de Rocky Mountains op de Snake River-vlakte, in de nabijheid van de Grand Tetons en is het verkennen zeker waard. Of je nu gaat vissen in de Snake River, een wandeling maakt langs de Greenbelt Trails of langs de bizons en beren in de nationale parken rijdt, Idaho Falls heeft outdoor-avontuur van wereldklasse te bieden. Van Idaho Falls naar Baker City, Totale reistijd: circa zeven uur, Totale rijafstand: 615 km / 382 miles.

STOP 9: BAKER CITY OREGON

 

Baker City beschikt over een charmant historisch centrum, waar het Geiser Grand Hotel zich bevindt, gebouwd in 1889 en de bekroonde Barley Brown’s Brew Pub. Baker City bevindt zich in Baker County, waardoor heen een deel van de Snake River en de Oregon Trail lopen. Tevens vind je hier de Hells Canyon National Scenic Byway en het zuidelijke einde van de Hells Canyon zelf, de diepste rivier kloof in Noord-Amerika. Van Baker City naar The Dalles, Totale reistijd: circa vierenhalf uur, Totale rijafstand: 371 km / 230 miles.

STOP 10: THE DALLES OREGON

 

Een prachtige stop aan de rivier de Columbia op de grens van de staten Oregon en Washington. Van The Dalles naar Olympic National Park, Totale reistijd: circa zes uur, Totale rijafstand: 531 km / 330 miles

STOP 11: OLYMPIC NATIONAL PARK WASHINGTON

 

Het Olympic National Park kan worden onderverdeeld in drie gebieden: de Pacific kustlijn, de Olympic Mountains en het gematigde regenwoud. De kuststrook van het park is een ruig stuk strand met aangrenzend een klein  bos. Het is 116 kilometer lang (slechts een paar kilometer breed) en wordt slechts twee keer onderbroken door de monden van de belangrijkste rivieren. Beiden met inheemse dorpen. Terwijl sommige stranden bedekt zijn met zand, zijn andere stranden bedekt met zware stenen en gigantische rotsblokken. Het meest populaire deel van de kust is de 9-mijl Ozette Loop. In het midden van Olympic National Park verrijzen de Olympic Mountains, waarvan de zijden en richels bedekt zijn met enorme, eeuwenoude gletsjers. In het westelijke deel van het park liggen het Hoh Rain Forest en het Quinault Rain Forest. Er zijn verschillende wegen in het park, maar geen van deze wegen dringt diep door in het bos. Het park beschikt over een netwerk aan wandelpaden. Van Olympic National Park naar Seattle, Totale reistijd: circa vierenhalf uur, Totale rijafstand: 275 km / 171 miles.

STOP 12: SEATTLE WASHINGTON STATE

 

Seattle is een prachtige stad omgeven door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. De vergezichten zijn divers. Gelegen aan de oever van de  Elliott Bay, met in de verte de besneeuwde top van Mount Rainier, en aan de andere kant de moderne skyline van glazen wolkenkrabbers. Er zijn vele gezellige koffietentjes. Seattle is de thuisbasis van Starbucks dat met zijn branderij de moeite van een bezoek waard is. Er zijn veel goede restaurants en trendy clubs. Seattle fungeert als toegangspoort van de V.S voor cruises naar Alaska. De Space Needle is het symbool van Seattle Center. Neem de lift naar het 156 meter-hoge observatiedek en overzie de hele stad. In Everett bij Seattle staan de Boeing vliegtuigfabrieken.

(Helaas ook aan deze afwisselende reis komt een eind.)

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01