Introductie

 

Thailand heeft enorm veel te bieden en staat vooral bekend om zijn prachtige stranden, heerlijke keuken en uiterst vriendelijke bevolking. Het wordt dan ook niet voor niets het ‘Land van de Glimlach’ genoemd! Ervaar dit nu ook zelf en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die dit land biedt.

Bangkok

Dit is één van de opwindendste steden van het Verre Oosten en het heeft de bezoeker ongelooflijk veel te bieden. Je vind er schitterende tempels en paleizen, gigantische winkelparadijzen, kleurrijke markten, vele restaurants, groots opgezette stadsparken en een exotisch uitgaansleven. Een stad waar je dus prima een paar dagen kunt vertoeven, zonder je te vervelen.

Chiang Mai

Voor vele toeristen is Chiang Mai, ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd, een absoluut hoogtepunt. Het aangename klimaat, de vele tempels, kleurrijke bergstammen, de Night Bazaar en de vriendelijke bevolking maakt Chiang Mai zeer aantrekkelijk als bestemming. Vanuit de stad kun je ook vele excursies maken, bijvoorbeeld naar de Gouden Driehoek of naar één van de olifantenscholen. Hier kun je je zeker wel een paar dagen vermaken!

Ayutthaya en Sukhothai

De historische parken Ayutthaya en Sukhothai zijn een absolute must voor elke bezoeker van Thailand. Beiden zijn hoofdstad van het Koninkrijk Siam geweest en staan nu met hun imposante ruïnes en kolossale Boeddhabeelden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Sukhothai Historical Park kun je zelfs per fiets verkennen.

River Kwai en Drijvende Markt

Kanchanaburi, met de River Kwai als hoogtepunt, is één van de mooiste provincies van Thailand met een ongekend mooi landschap. De rivier de Kwai is wereldwijd bekend geworden door de bouw van waarschijnlijk ’s werelds beroemdste spoorbrug. Ook zijn er 2 Erebegraafplaatsen en het indrukwekkende JEATH oorlogsmuseum. De ‘Floating Market’ in Damnoen Saduak is de grootste drijvende markt in Thailand. Het is een prachtig schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.

 

Gouden Driehoek

Dit exotische grensgebied ligt ingesloten door Birma, Laos en de machtige Mekong rivier. Voorheen was zij berucht om de opiumcultuur, maar nu zijn er veel ontwikkelingsprojecten. In het noorden liggen ook de plaatsen Chiang Rai, met prachtige landschappen en panorama’s en Mae Hong Son, bekend om de vele bergstammen, o.a. ‘Longnecks’ (giraffe vrouwen).

Stranden

Thailand staat bekend om haar mooie kusten, azuurblauwe water en witte stranden. De keuze aan badplaatsen is legio en er zijn er nog vele onontdekt. De bekendste eilanden zijn wel Phuket en Koh Samui. Deze zijn dan ook erg toeristisch en hier valt genoeg te beleven. De rustigere stranden vind je bijv. op Koh Chang, Krabi, Khao Lak en als je helemaal voor rust en weinig vertier gaat dan zijn Koh Phangan, Koh Tao, Koh Samet, Koh Lanta en Koh Phi Phi aan te raden. Wil je een strand niet ver van Bangkok, dan zijn Cha-Am/Hua Hin en Jomtien/Pattaya uitstekende keuzes.

Praktische informatie

 

Ambassade

Ambassade van Thailand

Laan Copes van Cattenburch 123

2585 EZ Den Haag

Tel: 070 - 345 9703

Open: maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur en van 13.30-17.00 uur

Website: www.royalthaiembassy.nl

 

Autorijden

Thailand heeft een goede infrastructuur en is zeer voordelig. In  Thailand wordt links gereden en het stuur zit dus ook aan de rechterkant in de auto. Houdt er rekening mee dat rijstijl en verkeerssituaties in Thailand anders zijn dan in Nederland. Hou daarnaast rekening met de afstand tussen de plaatsen en de benodigde rusttijd. Het is altijd even wennen, maar daarna heb je de mogelijkheid om in eigen tempo langs de schitterende bezienswaardigheden te rijden. Wij raden aan een internationaal rijbewijs mee te nemen. Het internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij ieder ANWB-verkooppunt.

 

Bevolking

Thailand heeft een bevolking van ruim 65 miljoen mensen, waarvan de Thai de meerderheid vormen. In het verleden was het gebied een kruisende weg van trekkende volkeren, waardoor grote groepen mensen van Mon, Khmer, Birmese, Maleise, Indiase en vooral Chinese afkomst nu een grote etnische verscheidenheid vormen. De integratie is echter zodanig dat er een grote maatschappelijke eenheid bestaat.

 

Consulaat

Consulaat van Thailand

Herengracht 444

1017 BZ Amsterdam

Tel: 020 - 465 1532

Open: maandag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur

Website: www.thaiconsulate-amsterdam.org

 

Elektriciteit

In het algemeen is de netspanning 220-230 Volt. Wij raden aan een universele adapter mee te nemen, aangezien stopcontacten nogal eens kunnen verschillen.

 

Eten & drinken

Thailand staat bekend om zijn culinaire keuken en je kunt hier dan ook elke dag genieten van de meest gevarieerde gerechten. Het eten kan flink pittig zijn, maar als je dit niet wilt, zeg dan bij uw bestelling ‘mai phet’. Bij de bereiding zal men hier dan rekening mee houden.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer