TravelXL Sicilia

Sicilië, om nooit meer weg te gaan... Antieke Griekse tempels, een ruw berglandschap, stille bergdorpjes en uitgestrekte laaglanden. Maar ook sfeervolle boulevards, uitbundige obers die de meest smakelijke gerechten serveren en zonovergoten stranden waar de mannen naar vrouwen lonken… Sicilië heeft veel gezichten en een bewogen geschiedenis. Van cultureel tot culinair. Zoek maar uit! Slenteren door het stijlvolle Taormina, genieten van een hemelse gelato, een duik nemen aan het strand of op een terrasje nippend aan een espresso de mensen aan je voorbij zien trekken. Wij hebben ons hart aan dit eiland verloren! Sicilië een eiland op de scheidslijn van culturen, een smeltkroes van smaken en gebruiken. Van oudsher hebben niet alleen de Grieken, Cartharen of Romeinen hun invloed hier achtergelaten maar ook de Egyptenaren en de Angelsaksische kruisridders. Deze invloed proef je terug in alles op Sicilië.

  • More

    Goedkoper dan internet

    Vindt u elders een leuke aanbieding op internet? Laat het ons weten want in 8 van de 10 gevallen komen wij met een gelijkwaardig of beter aanbod. In de overige 2 gevallen begrijpen wij u en zullen dit eerlijk zeggen. Doe er uw voordeel mee! Wij zijn absoluut niet bang voor internet. Sterker nog wij juichen het toe en zijn zelf ook actief onder verschillende namen op internet. Vergelijk ook altijd de prijs op moment van afrekenen en niet de prijs in de eerste display.

    Close

Cefalu

Cefalu, onze verblijfplaats, is een badplaats aan de noordkust van Sicilië. De plaats is al van verre herkenbaar aan de grote rots, La Rocca, waaraan het plaatsje haar naam dankt. Cefalu komt van het Griekse Cephalis wat hoofd betekent. De vorm van de rots ziet er uit als een hoofd. ’s Avonds is het heel gezellig op de boulevard en in de binnenstad zijn veel leuke restaurantjes met terras aan zee. Het is ook leuk om La Rocca te beklimmen. De klim naar de top is 270 meter hoog. De binnenstad van Cefalu is ontzettend leuk. Veel pittoreske straatjes die uitkomen op de Corso Ruggero, de hoofdstraat. Overal zie je prachtige barokke balkonnetjes. Op het plein voor de grote Normandische Dom komt de lokale bevolking bijeen om het dagelijkse nieuws te bespreken. Ook voor het strand kun je prima naar Cefalu. Het is schoon en alleen in de weekenden is het er erg druk. Het lekkerste ijs van Cefalu koop je bij Pietro Serio en daar proberen we de specialiteit: een broodje ijs. Heel verrassend!

Palermo

Een bezoek aan Palermo, de hoofdstad van Sicilië, mag natuurlijk niet ontbreken. Palermo ligt in een baai, Concha d’Oro, wat de Gouden Schelp betekent. Er zijn veel invloeden te vinden uit het Midden Oosten. Dat is vooral te zien aan de bouwstijl van de kerken, de oude straatjes en de markten. Het verkeer in de stad is zeer chaotisch en parkeren is een ramp. Wij besluiten daarom vanuit onze verblijfplaats Cefalu met de trein te gaan. We parkeren de auto voor een dag bij het station met toezicht en kopen een kaartje voor een retour.

Vooraf hebben we bepaald wat we gaan bezoeken. Hoog op de lijst staat een bezoek aan de Cripta dei Cappuccini. Het is te ver om vanaf het station om hier naar toe te lopen dus nemen we een taxi. Na wat onderhandelen, waarbij de sfeer bij het zakken van de prijs en het vragen naar de bekende taximeter zienderogen verslechtert bij de chauffeur, kunnen we het tarief van €12,00 terugbrengen naar €10,00. Wat we overigens nog steeds erg duur vinden. Nou ja, we zijn per slot van rekening in de stad van de maffia … In de Catacomben van het Convento dei Cappuccini bevinden zich honderden gemummificeerde lichamen van belangrijke personen en rijke burgers uit Palermo. Je ziet overal zittende, hangende, liggende en staande figuren. Allemaal gekleed in de mooiste kleding. Zeker een bezoek waard ondanks het toch wel bizarre en macabere karakter.

Eenmaal weer buiten laten we ons door de taxichauffeur afzetten bij ons volgende doel: Capella Palatina. Deze kapel is een voorbeeld van Arabisch-Normandische kunst en is een waar kunstwerk uit de 12e eeuw. Korte broek en shirtjes zonder mouwen zijn hier uit den boze! Het is een prachtige kapel met een houten plafond, mozaïeken en het oudste romaanse kunstvoorwerp op Sicilië, de marmeren kandelaber. Op onze route terug naar het station lopen we eerst langs het Palazzo dei Normanni en komen vervolgens door één van de belangrijkste straten, de Via Vittorio Emanuelle II waar je heerlijk kunt shoppen. We lopen onder de prachtige Porta Nuova door en steken het Piazza Dei Parlemento over en komen aan in de tuin van Villa Bonanno. Even lekker genieten van die mooie bomen en de schaduw. Hier kun je een ritje in een koets door de stad maken.

Schuin tegenover de tuin ligt de prachtige Kathedraal van Palermo. Even verderop ligt het chicste plein van Palermo, Quattro Canti, wat vier hoeken betekent. De vier hoekpanden hebben allemaal een holle vorm in verschillende bouwstijlen. De markt van Palermo is ook zeker een bezoek waard met een ongelooflijk aanbod aan verse vis.

Als laatste komen we bij de Fontana Pretoria.Een prachtige fontein en wordt vanwege het veel aanwezige naakt ook wel de fontein van de schaamte genoemd.

Favignana

Na een paar dagen strand trekken we er opnieuw op uit, dit keer staat er een bijzondere excursie op het programma. We gaan fietsen op het Egadische eiland Favignana. Vanuit de haven van Trapani varen we met de draagvleugelboot via het eiland Levanzo naar Favignana. Het eiland is slechts 19 km2. Het is een schitterend eiland met vele baaien met zandstranden en steile kusten. Je kunt overal fietsen huren voor een leuke prijs en dat is wat wij ook gedaan hebben. Vervolgens zijn we naar een mooie baai gefietst, Lido Burrone om heerlijk te zwemmen en te zonnen. Jammer genoeg was het voor ons te warm om naar de top van het eiland, Monte Santa Caterina, te fietsen.

Etna

Ondanks dat het heerlijk toeven was aan de waterrand besluiten onze voorlaatste dag toch een middagje strand te verruilen voor een bezoek aan de vulkaan Etna. We rijden richting Catania en volgen de bruine borden Etna Nord. Wij vinden dit de mooiste kant van de Etna. Door de vele uitbarstingen is er een zeer vruchtbare vulkanische bodem ontstaan en we zien onderweg dan ook veel citrusbomen, jeneverbessen, druiven en amandelbomen. Boven op de Etna groeit alleen nog korstmos en waan je je op de maan. Wij hebben de Silvetrikrater bezocht en zijn er omheen gelopen. Bij de blik in de krater vraag ik me stilletjes af hoeveel lastige taxi klanten hier onvindbaar verdwenen zouden zijn..? Met de kabelbaan en een bus kun je dan nog naar de hoogste top. Goede wandelschoenen en een warm vest zijn dan onontbeerlijk.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer