SEVILLA

wat een verrassende stad!

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië in het zuiden van Spanje. De stad ligt aan de oevers van de rivier Guadalquivir en is een juweel van een stad waar je ogen tekort komt. De slingerstraatjes in het centrum zijn zo smal dat je elkaar vanaf de balkonnetjes aan weerszijden bijna een hand kan geven.

Het is een groot deel van het jaar heel warm in Sevilla, in de zomer is het regelmatig meer dan 40 graden, maar gelukkig blijven er nog drie andere seizoenen over om deze mooie stad te ontdekken. Er zijn veel mooie parken om op het heetst van de dag even op adem te komen en er zijn veel boulevards langs de rivier met veel terrassen.

Topdrukte is het in de week voor Pasen tijdens de Semana Santa, de Heilige Week. Er zijn dan veel processies die door de straten trekken, een indrukwekkend schouwspel. Ook in de eerste week van November is het erg druk tijdens de viering van "Allerzielen" en "Allerheiligen".

Sevilla heeft veel Romeinse en Moorse invloeden zoals de minaret "La Giralda" uit de 12e eeuw die later tot klokkentoren is omgebouwd van de 15e eeuwse Kathedraal van Sevilla. Wist u dat geen gebouw in Sevilla hoger mocht zijn dan "La Giralda" , zodat deze altijd zichtbaar was.  Hier vlakbij ligt ook het Moorse "Real Alcázar", het koninklijk paleis, prachtig versierd, een idylle met uitgestrekte tuinen.

De stad was decor voor veel opera's als "Carmen" van Bizet en "de barbier van Sevilla" van Rossini, ook zijn er opnames geweest voor de serie "Game of Thrones". De Sevillianen hebben een warm hart en vergeet ook niet om een avond in te plannen om de zwoele klanken van een Flamenco-voorstelling bij te wonen, die overal in de stad plaatsvinden.

Goed eten is tapas eten, geen probleem in Sevilla, er zijn zoveel mogelijkheden en met alle  terrassen is het goed toeven tot laat in de avond.

Mijn tips voor 48 uur Sevilla:

*  Wandel langs de Kathedraal met de "La Giralda" en bezoek het mooie " Real Alcázar", het koninklijk paleis van Sevilla (wel vooraf kaarten bestellen, want de rijen zijn lang )

*  Wandel door de prachtige wijk Barrio de Santa Cruz, vlakbij "Real Alcázar" met mooie slingerstraatjes, je komt echt ogen tekort.

*  Lekker tapas eten in het ouste tapas-restaurant van Sevilla "El Rinconcillo"

*  Fietstour met gids langs de "highlights van de stad". De gids geeft zoveel goede en extra informatie dat de stad helemaal tot leven komt. Dit is echt mijn persoonlijke favoriete manier om de stad te ontdekken.

*  Plaza de España, is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929 en de gebouwen vormden het paviljoen van Spanje. We zijn hier tijdens de fietstour geweest, maar het mooie maanvormige plein is zeker een extra bezoek waard.

*  Metropol Parasol, heel indrukwekkend, een architectonisch houten constructie uit 2011 met wandelpad, museum en een panoramisch terras.

*  Er zijn volop mogelijkheden voor shoppen in Sevilla en je kunt aan het einde van de dag eindigen bij het warenhuis "El Corte Ingles". Hier is op de bovenste verdieping een heerlijk buiten terras met uitzicht over de stad en "La Giralda".

Sevilla kijkt uit naar uw komst.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01