HEERLIJK CRUISEN.......

Bij wie spreekt een cruise niet tot de verbeelding? Het is en blijft een prachtige manier van reizen. Cruisen is geen gewone vakantie,  het is een belevenis, één om nooit te vergeten. Op een ontspannen manier varen langs boeiende culturele steden of op een tropische route langs witte stranden. Iedere dag wakker worden in een andere wereld. Het aanbod van cruises is op dit moment enorm groot, elk gedeelte van de wereld wordt wel bevaren.  De reisduur kan variëren van 3 daagse minicruises, een  8 - 15 - 22 daagse cruises tot een echte wereldcruises van meer dan 100 dagen. De cruiseschepen varen altijd het zonnetje achterna. Tijdens onze winterperiode zijn ze veelal actief in het Caribisch gebied en de golf van Mexico. Vanaf april maken ze de Atlantische oversteek naar Europa en varen ze weer over de Middellandse Zee.

geschreven door: Matti van der Zalm, TravelXl Beuk Noordwijk

Van MSC cruises ontvingen we een uitnodiging voor een 3 daagse mini-cruise op hun nieuwste schip de MSC Preziosa, gedoopt in maart 2013.  MSC Preziosa biedt vakantie aan ruim 4300 passagiers en heeft echte Italiaanse allure . Omdat veel Italianen met het hele gezin cruisen zijn er faciliteiten voor jong en oud.

Er zijn diverse restaurants, bars, een casino, zwembaden waaronder een infinity pool, whirlpools, een bowlingbaan, een theater, een internetpunt, winkels, een kapper, MSC Aurea Spa, sport , fitnessfaciliteiten en een speelparadijs voor kinderen en nog veel meer.

Gasten die het milieu in een hoog vaandel hebben staan kunnen gerust zijn in de wetenschap dat er een geavanceerd waterzuiveringstablet en andere energiebesparende systemen aanwezig zijn met de focus op airconditioning. Dat maakt de MSC Preziosa tot een indrukwekkend eco schip. Een bestemming op zichzelf en kan concurreren met de beste resorts.

Buitenhut met balkon:

Natuurlijk was onze hut perfect, lekker ruim met een apart zitgedeelte en net als de rest van het schip ziet alles er heel verzorgd uit met als extra aanvulling een heerlijk balkon met 2 loungestoelen. Wij werden verwelkomd door onze personal hostess, die zorgde dat het ons aan niets ontbrak tijdens de cruise.

De eerste ochtend werd ik al om zes uur wakker en wilde even naar buiten kijken, zag het ochtendzonnetje op het balkon en ben heerlijk in m’n ponnetje buiten gaan zitten terwijl de kust langzaam naderde,  ’n perfect moment.

Route:

De cruise van 3 dagen vanaf Marseille via Genua naar Napels was natuurlijk veel te kort, maar wel voldoende voor ons om een goede indruk te krijgen van het leven aan boord en hoe alles reilt en zeilt met de buffetrestaurants, bars, theater, boordrekening en vooral niet te vergeten de verplichte reddingsoefening ofwel de sloepenrol. Iedereen wordt hierbij geregistreerd dus overslaan is echt géén optie. Het meest verrassende aan boord vond ik wel dat je echt niet merkt dat er zoveel mensen aan boord zijn.

Culinair genieten:

MSC heeft 2 dinerzittingen, één om zeven en één om negen uur. Wij hebben onze voorkeur al bij reservering van de cruise doorgegeven. Elke avond genieten we van een 4 gangenkeuzemenu dat dagelijks wisselt. Bij een cruise zijn standaard alle maaltijden inbegrepen. Tijdens de buffetten zijn koffie, thee en vruchtensappen inbegrepen. Alle drankjes tijdens het diner en buiten de maaltijden om worden op de boordrekening bijgeschreven.

MSC Yacht Club:

Voor gasten die extra luxe wensen is er de MSC Yacht Club, dit is een apart gedeelte op het schip met 69 suites, een 24/7 butlerservice en een attente conciërge.  MSC Yacht Club gasten hebben toegang tot een exclusieve lounge en een eigen zonnedek met privé zwembad, bubbelbaden, solarium en all-inclusive bar.

 

Aan land:

Onderweg doen we diverse havens aan. Wanneer we aangemeerd zijn staat iedereen klaar om op pad te gaan. Vaak staan er Hop-on-Hop-off bussen bij de haven klaar voor een route door de stad of we kunnen per taxi naar het centrum voor een paar uurtjes winkelen, alles is mogelijk. Ook de cruisemaatschappij biedt vanuit elke haven diverse goed georganiseerde excursies aan om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden op iedere bestemming. Maar vergeet niet de tijd, want het cruiseschip wacht op niemand.

 

Zeedagen:

Als de afstand tussen twee havens erg groot is, vaart het schip ook overdag op zee. Dit zijn heerlijke dagen om van alle faciliteiten aan boord te genieten. Ontschepen: En dan is onze minicruise al weer ten einde. Na het voldoen van de boordrekening en het regelen van de bagage verlaten wij in Napels met een beetje weemoed het schip. Een ieder vast van plan om nog eens te gaan cruisen……

 

MSC biedt de mogelijkheid om vooraf een drankenpakket te kopen zodat u niet voor verrassingen komt te staan als de boordrekening voldaan moet worden.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

privacy statement en disclaimer