Geschreven door Travelplanner Anne Schouten, zoekt u een TravelXL Beuk kantoor.....

London in één dag

Londen in 1 dag? Dat klinkt als een uitdaging. Één die wij graag aangaan. Op zaterdagavond gaan wij op weg naar Hoek van Holland. Vanaf hier brengt de ferry Stena Brittanica van  Stenaline ons naar Harwich. Na het ophalen van de papieren, het inchecken, de paspoortcontrole en de lange gang naar de ingang zijn we dan eindelijk op het grote schip. Het voelt meteen als vakantie. Er is een restaurant, een bar, een winkel en een bioscoop dus we hoeven ons niet te vervelen. Vanaf het zonnedek is er een prachtig uitzicht over de haven. Voor de sportievelingen is er ook een klein basketbalveld.  Na een heerlijk diner maken we nog een wandeling aan boord en kunnen we het niet laten om, zoals zo velen, wat in de shop te kopen. De boot heeft ondertussen de haven verlaten. Langzaam begint het schip te deinen en is het tijd om naar bed te gaan.

De binnenhut voor 2 personen is eenvoudig maar prima voor deze overtocht. Don’t worry, be happy…. Op ludieke wijze worden we om half zes lokale tijd wakker gemaakt. De boot gaat aanmeren in Harwich. Na een goed ontbijt is het tijd om te ontschepen. De trein staat klaar om de passagiers  naar Liverpoolstreet in Londen te brengen. Wij mogen echter gebruik maken van de privé gehuurde bussen die ons naar het hartje van de stad zullen brengen. Het verkeer in Londen is vrij rustig omdat het zondag is dus we zijn snel in Londen. Een kleine twee uur later worden we afgezet bij metrostation Embankment. Dan begint de grote uitdaging; zo veel mogelijk van Londen zien in één dag. Met een duidelijke planning en kaart zijn we al goed op weg. De vooraf verkregen Travelcard komt goed van pas. We gaan gelijk de metro in naar Tower Hill.

Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht op de Tower of London en de Towerbridge over de Theems. Overal zien we de typisch Engelse rode telefooncellen. Al worden die meer gebruikt door toeristen voor foto’s dan dat er daadwerkelijk gebeld wordt.

Ook een opvallend straatbeeld zijn de rode dubbeldekkers. Continu komen deze voorbij rijden, hele files staan in de straten. Vanaf Tower Hill gaat lijn 15 waarop nog de ouderwetse dubbeldekker rijdt. Helaas gaat deze vandaag niet, dus gaan wij met de vernieuwde bus naar Trafalgar Square.

Dit plein ligt heel centraal om van daaruit alle hoogtepunten te bezoeken. Op het plein staat het standbeeld van Nelson, de man die Napoleon versloeg bij Trafalgar. Ook is er een fontein welke ‘s avonds mooi verlicht wordt. Vanaf het plein lopen we Whitehall in, een straat met veel bezienswaardigheden.

Als eerste zien we de Horse Guards, waar op dat moment net de wisseling van de wacht is. Tegenover de Horse Guards is het Banqueting House met plafondschilderingen van Rubens. Iets verder in de straat staat politiebewaking bij een groot hek. Hier is Downing street, de straat waar de Prime Minister op nummer 10 woont. In deze straat bevinden zich ook de Cabinet War Rooms. Vanuit hier leidde Winston Churchill  met zijn naaste medewerkers de verdediging van Groot-Brittanië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt de ondergrondse bunkers en kantoren bezoeken. Whitehall komt uit op Parliament Square.

Hier bevinden zich de Big Ben, Westminster Hall en The Houses of Parliament. Vanaf de Westminster Bridge hebben we hier een prachtig uitzicht op.

Via het St. James Park lopen we naar Buckingham Palace, de residentie van de koningin. Net als de honderden andere toeristen maken ook wij foto’s van het indrukwekkende gebouw.

Hierna lopen we via Constitution Hill en Knightsbridge naar Brompton Road, waaraan het imposante Harrods zich bevindt. In dit warenhuis kun je je de hele dag vermaken. Zo op een zondag vlak voor Kerst is het een drukte van jewelste. Na wat rondjes over de verschillende verdiepingen gaan we weer op zoek naar de uitgang.  We lopen nog iets verder naar Cromwell Road, waar zich het Victoria en Albert museum bevindt. Een museum over toegepaste kunst. Iets verderop is het Natural History Museum en het Science Museum. Wij lopen weer terug naar Hyde Park, welke voor de Kerstdagen omgetoverd is tot Winter Wonderland; een grote kerstmarkt met een nog grotere kermis erbij. Jong en oud, iedereen lijkt zich hier prima te vermaken. Vanaf Winter Wonderland lopen we naar Marble Arch. En wat mag niet ontbreken bij een bezoek aan dé shophoofdstad van de wereld? Inderdaad, een bezoek aan de vele winkels die de stad rijk is. Marble Arch bevindt zich aan het begin van Oxford street, dé winkelstraat van Londen. Ook hier is het een drukte van jewelste. We kijken bij Hamley’s, het walhalla voor kinderen. Met tassen vol gaat iedereen naar buiten.

Als we de andere kant opkijken, zien we de Londen Eye rustig zijn rondje draaien. Aan dit plein bevindt zich ook de Westminster Abbey. Tijd om echt de gebouwen te bezoeken hebben we niet, dus het blijft helaas bij kijken en foto’s nemen. Via Regent Street lopen we naar Picadilly Circus. Alles is in Kerstsfeer, erg sprookjesachtig. De dag kan niet beter afgesloten worden dan bij Covent Garden.
De schemering is langzaam ingevallen, wat een goede sfeer brengt. We worden volop vermaakt door de zeer professionele straatmuzikanten. Nu nog een keuze maken uit de vele restaurantjes. Met een volle buik begeven we ons naar Embankment, waar de bussen weer op ons staan te wachten. Binnen twee uur zijn we bij de haven van Harwich, waar we ditmaal inchecken op de Stena Hollandica. Na een kort bezoek aan de shop, om onze ponden op te maken, gaan we weer naar de hut. Lang voordat het schip begint te varen zijn wij al in dromenland….. Wederom worden we op ludieke wijze gewekt. Na het ontbijt zit het er dan echt op. Met blaren op onze voeten verlaten we de terminal om naar huis te gaan. We kunnen concluderen dat onze missie om zoveel mogelijk van de stad in één dag te zien geslaagd is. Maar wat we ook zeker weten, is dat wij nog een keer teruggaan. Om nog meer van deze mooie stad te genieten.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

privacy statement en disclaimer