Laos Grand Tour 15 dagen.

 

Dag 1: Vientiane

Aankomst te Vientiane de hoofdstad van Laos. De relaxte stad heeft veel boomrijke boulevards, kleurrijke markten en interessante Wats tempels.

Ontdek de stad door de diverse highlights te bezoeken zoals het Pha That Luang monument dat symbool staat voor het boeddisme en de onafhankelijkheid van Laos. Ga door naar de Ho Pha Keo de voormalige koninklijke tempel, de Wat Si Saket en Patuxai een monumentale boog geïnspireerd door de Arc de Triomph.

Overnachting te Vientiane.

Dag 2: Luang Prabang

U vliegt vandaag naar Luang Prabang. Deze stad staat bekend om zijn prachtige ligging tussen de bergen en de heerlijke sfeer. Het is gelegen tussen de rivieren Nam Khan en de Mekong. De stad is vanwege haar vele bezienswaardigheden uitgeroepen tot Wereld Erfgoed door Unesco in 1995.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel wordt er een begin gemaakt om de stad te ontdekken. Om te beginnen de Wat Wisoun, de oudste in gebruik zijnde tempel. U gaat door naar de Wat Aham en de Wat Xieng Thong het kroonjuweel onder alle kloosters in de unieke Lao stijl.  Van hieruit loopt u naar de hoofdstraat en ook daar ziet u volop tempels. In de avond beklimt u de heuvels om nog een kleine tempel te bezoeken en van hieruit heeft u een schitterend overzicht over de stad en de rivier, een prachtige afsluiting van deze inspannende dag.

Overnachting te Luang prabang.

Dag 3: Luang Prabang

Vandaag begint de dag met een bezoek aan een markt, waar het dagelijkse leven van de Laotiaan zich afspeelt. De excursie vervolgt met een bezoek aan het Nationaal Museum voorheen het koninklijke paleis. Een bescheiden maar gracieus gebouw dat nog geheel in de stijl is zo als het was tijdens de bewoning door de Koninklijke familie. U bezoekt de Wat Mai tempel, naderhand gaat u in de middag  per wagen naar de Kuang Si watervallen.  Het water valt over de kalkstenen rotsen in prachtige blauwe poelen. U krijgt de gelegenheid om te zwemmen of lekker te ontspannen aan de rivier. Op de terugweg bezoekt u nog een Khmu dorp dat bekend staat om zijn weverijen.

Overnachting te Luang Prabang

Dag 4: naar Oudomxai ( muang Xai).

De rit van vandaag gaat door het schitterende achterland van Luang Prabang  Onderweg bestaat de mogelijkheid om de Tao Lak Sip Et waterval te bezoeken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het dorp Ban Song Cha, hier wonen minderheden. U komt zo meer aan de weet over het dagelijkse leven op het platteland.

Overnachting te Oudomxai.

Dag 5: U reist van Oudomxai naar Muang Sing.

Een pittoresk stadje het thuis van de Thai Lue bevolkingsgroep. Het stadje is een levendige handelspost voor de gehele regio. Bezoek de lokale markt, de belangrijkste tempels de Wat Xieng Jai en de Wat Nam Kaew. Ga later in de middag nog het platteland op om de diverse bevolkingsgroepen/ stammen te bezoeken.

Overnachting te Muang Sing

Dag 6: Luang Nam Tha

Na een aangename rit door de bosrijke heuvels en langs kleurrijke dorpjes komt u aan in Luang Nam Tha, de provinciale hoofdstad, van de gelijknamige provincie. Deze snel groeiende stad is een belangrijk kruispunt in de handel met de buurlanden Thailand en China. Start de excursie met een bezoek aan de lokale markt en de Phoum Pouk Pagode, die in 1624 voor het eerst werd opgericht maar nu helaas in puin na de Vietnam oorlog. U vervolgt uw weg langs het Luang Nam Tha museum om een inzicht te krijgen in de enorme verscheidenheid aan bevolkingsgroepen die hier wonen. In de middag brengt u een bezoek aan deze minderheden inclusief een Black Tai dorp. Deze stam  staat bekend om zijn zijde- en weef producten. Vervolgens bezoekt u een 200 jaar oud Lenten dorp hier staat de bevolking bekend vanwege de papierproductie en het indigo kleuren. Een verderop gelegen Khmu dorp is weer bekend vanwege het manden vlechten  en de handgemaakte waterflessen. Als er nog tijd over is bezoekt u ook nog een Hmong dorp en een ander Lenten dorp nabij een waterval.

Overnachting te Luang Nam Tha.

Dag 7: Luang Nam Tha naar Nong Khiaw.

In het eerste gedeelte van deze dag heeft u gelegenheid om Ban Na Yang te bezoeken, daarna vervolgd de reis door het schilderachtige landschap naar het zuiden, waar u ook nog het dorp van de Thai Lue bevolking bezoekt. Zij staan bekend om hun katoenweverijen.

Overnachting te Nong Khiaw

Dag 8: Nong Khiaw terug naar Luang Prabang.

Weer eens heel iets anders, vandaag reist u per boot over de Mekong naar Luang Prabang. U passeert kalkzandstenen rotsformaties en u heeft prachtige vergezichten over de Mekong en de Ou rivier. Bij de Ou rivier bevinden zich de Tham Pak Ou grotten. In deze unieke grotten bevinden zich veel Boeddha afbeeldingen, gemaakt van allerlei materialen en afmetingen. U stopt ook nog in het Ban Xang Hai dorp, hier maakt men de lao-lao, de lokale rijst wijn whisky.

Overnachting te Luang Prabang.

Dag 9: Vandaag reist u naar Vang Vieng

en bezoekt u lokale dorpen onderweg.

Een van de hoogtepunten van de dag is een bezoek aan de Tham Xang grot ook wel de Olifant grot. De grot bevat enkele Boeddha afbeeldingen, voetafdrukken en stalactieten in de vorm van een olifant.

Overnachting te Vang Vieng

Dag 10: Vandaag op weg naar Vientiane.

Wederom staat er een grot op het programma, de Tam Chang grot. In het verleden gebruikt als bunker bij aanvallen door de Chinezen, tegenwoordig alleen maar bekend vanwege de stalactieten en stalagmieten. Wij stoppen onderweg nog voor een bezoek aan de Talat vismarkt in Huay Mor. Daarna vervolgen wij onze weg naar Vang Xang een archeologische vindplaats van Boeddha’s uit de 11e eeuw welke zijn uitgehouwen in de klif.

Overnachting te Vientiane.

Dag 11: U vliegt vandaag naar Pakse en vervolgt uw reis oostwaarts door het Bolaven plateau.

Een vruchtbaar gebied voor koffie en thee plantages. Ook zijn hier veel verschillende bevolkingsgroepen te vinden, de meerderheid van hen behoort tot de Laven ( geen grap). Het klimaat hier is aangenaam  en de reis gaat verder langs meerdere watervallen en de prachtige omgeving. Tussen Pakse en Paksong op de westelijke helft van het plateau bevind zich de hoogste waterval van deze provincie de Tad E Tu Naderhand  reist u noordwaarts naar Salavan en worden er nog enkele dorpen en watervallen bezocht.

Overnachting in Tad Lo.

Dag 12: Van Tad Lo via Pakse naar Don Khong

Eerst heeft u gelegenheid tot zwemmen bij de Tad Lo watervallen, hierna wordt de omgeving verkend op de rug van een olifant. Na afloop van deze enerverende rit reist u zuidelijk langs de oostelijke oever van de Mekong naar Pakse. Bij Champasak gaat u per veerboot naar de overkant en bezoekt u de goed bewaard gebleven Vat Phou Champasak opgravingen. De in Khmer architectuur uitgevoerde gebouwen zijn zelfs 200 jaar ouder dan Angkor Wat. Na een uitgebreid bezoek steekt u de rivier weer over en reist u verder naar Don Khong.

Overnachting te Don Khong.

Dag 13: U reist met de boot naar de

Don Det en Don Khone eilanden.

Deze eilanden zijn per spoorwegbrug verbonden, alleen rijden er sinds 1945 geen treinen meer. Het grotere Don Det eiland, is in heel Laos bekend vanwege zijn Kokos-, bamboe- en kapok plantages. Bezoek bij gelegenheid op het Don Khone eiland de plaats Ban Khon. Hier vindt u meerdere oude Franse villa’s. Aan de westkant van Don Khone bevinden zich enkele stroomversnellingen.

Overnachting te Don Khone.

Dag 14: Vanuit Don Khong gaat u per veerboot naar Khone Phapheng, de grootste waterval en meest indrukwekkende in heel zuid-oost Azië.

Hier valt de Mekong rivier met al zijn kracht meters naar beneden. Prachtige regenbogen zijn het gevolg. U reist naar het noorden naar onze eindbestemming Pakse. Pakse is gesticht door de Fransen in 1905 als een administratieve plaats en is dus een relatief nieuwe stad op de splitsing van de Mekong en de Se Don rivier. Gebruik de dag om de hoogtepunten van de stad te zien, zoals de centrale markt, Wat Luang, Wat Tham Fai,het Champasak historisch erfgoed museum en de handelspost van Ban Muang Kao en als laatste het weverij dorp Ban Saphai.

Overnachting te Pakse.

 

Dag 15: Transfer naar de luchthaven en einde van deze prachtige reis

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer