Kenia Rondreizen:

 

Nairobi, is als hoofdstad niet echt heel bezienswaardig en vanwege de overweldigende drukte is het vaak alleen de plaats waar je met het vliegtuig aankomt en vervolgens weer snel vertrekt. Verblijf je hier toch enkele dagen, dan is een bezoek aan het Karen Blixen museum, de schrijfster van het boek Out of Africa, een aanrader. Ook het Nairobi National Museum is een excursie waard. Rondreizen doen meestal de volgende parken en locaties aan.:

Lake Nakuru N.P:

 

Lake Nakuru N.P. ligt op ca. 14 km ten noord-westen van Nairobi en is een prachtig meer in de Great Rift Valley en is het leefgebied van ontelbare vogelsoorten, waaronder duizenden roze flamingo’s en pelikanen. Andere dieren die hier voorkomen zijn o.a. witte en zwarte neushoorns, luipaarden en de zeldzame Rothschild giraffen. In de middag ga je tijdens een game-drive op zoek naar wild en vogels.

Masai Mara N.R:

 

Masai Mara N.R. is een van de bekendste parken van Afrika o.a. vanwege de leeuw met de zwarte manen! Je vindt hier de hoogste concentratie aan dieren van Kenia, waaronder de Big Five (luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn). Het park grenst aan Serengeti National Park en is wereldberoemd om de grote populatie katachtigen en natuurlijk om de migratie van zebra’s en wildebeest. Ook kun je nijlpaarden en krokodillen zien zonnen langs de oevers van de rivier. Van juli t/m oktober vindt de indrukwekkende migratie van wildebeest en zebra’s plaats. Ook leeft het kleurrijke Masai nomadenvolk in dit park.

Amboseli N.P.

 

Amboseli N.P ligt nabij de grens met Tanzania. Het park is met name bekend vanwege de grote kuddes olifanten.

Tsavo N.P. (west en oost):

 

Tsavo West:

Je bezoekt o.a.de Mzima Springs. Deze kristalheldere bronnen zijn één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Tsavo West en een geliefde plek voor nijlpaarden, krokodillen en watervogels. De parken worden van elkaar gescheiden door een snelweg en een spoorbaan.

 

Tsavo East National Park:

Tsavo East National Park, bekend vanwege de rode wegen, de majestueuze baobab bomen en de grote kuddes olifanten. Je geniet  volop van het landschap en de rijke dierenwereld.

Taita Hills:

 

Taita Hills is een privé park op ongeveer 200 kilometer afstand van Mombassa. Er wordt vaak een bezoek gebracht aan het Taita Hills Sanctuary. Deze locatie huisvest o.a. de Kaapse Buffel, olifanten, luipaarden leeuwen en cheeta’s maar ook een zeer grote diversiteit aan vogels.

 

Mombassa:

 

Mombassa is Kenia’s meest belangrijke strandbestemming. Het strand is onderverdeeld in Mombassa zuid en noord. Noord heeft de wat meer basic hotels. In zuid staan de luxere versies. Je geniet van een echt bounty strand. De mensen zijn vriendelijk, maar buiten de hotels is er niet veel te doen. Mombassa-stad is van oudsher een havenstad en de koloniale overblijfselen zijn er niet echt onderhouden. Ook het oude VOC fort is vervallen. Een bezoek aan de stad raden wij dan ook niet aan.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer