Hier onder vindt u een beschrijving van een maatwerk rondreis in de

westelijke Verenigde Staten van Amerika.

 

Samengesteld door uw Amerika-specialist Reisbureau TravelXL Beuk. Deze reis is een suggestie van wat wij voor je kunnen betekenen. Of het nu Oost, West, Noord of Zuid U.S.A. is, wij maken je reis op maat.  Alle stops kunnen naar keuze worden verlengd en ook de hotels zijn naar elke prijsklasse aan te passen. Wij zoeken en boeken de beste vluchtcombinaties voor je en regelen autohuur of camperhuur, boeken in alle denkbare plaatsen hotels, motels & lodges. Excursies als een fietstour in San Francisco en een helikoptervlucht boven de Grand Canyon zijn slechts een greep uit de mogelijkheden. Je geniet van je belevenis die wij voor je ontzorgen. Go U.S.A Go TravelXL Beuk!

 

Je begint de reis in Los Angeles waarna je vervolgens door de woestijn naar de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon N.P. en het Zion National Park rijdt. Veel locaties en de indrukwekkende landschappen ken je uit beelden van de echte westernfilms. Natuurlijk stop je ook in "de gokstad van de wereld " en dompel je je onder in de ‘glitter and glamour’ van Las Vegas. Vervolgens ga je via Death Valley en het adembenemende Yosemite N.P. naar San Francisco . Het laatste stukje van je reis gaat via de Pacific Coast Highway  naar de stranden van Monterey en Santa Barbara waarna je aan het einde van je reis terugkeert naar Los Angeles.

Stop 1: Los Angeles

De stad Los Angeles is de drukst bevolkte stad in Californië en  na New York City de grootste stad in de Verenigde Staten. De stad omvat een aantal wijken, ieder met hun eigen karakter en bezienswaardigheden, en is zeer uitgestrekt. Zoals: Los Angeles Downtown, Hollywood, Anaheim (Disney), Venice (strand). Afhankelijk van je wensen, boeken wij een hotel voor je in de juiste wijk of combinatie van wijken.

 

Bezoek de glitter en glamour van Hollywood. Ga shoppen in de luxe winkels op de beroemde Rodeo Drive,  Lunch in Venice Beach, de thuishaven van het beroemde Muscle Beach, waar het zand en de branding ondergeschikt zijn aan het levendige tafereel van mensen die op het trottoir verblijven. Bezoek eens de Santa Monica Pier bekend als de "finishlijn" van de legendarische Route 66.

De Santa Monica-pier werd gebouwd in 1916. Het heeft een aquarium, een pretpark en het beroemde Hippodrome-gebouw, een mix van Californische, Byzantijnse en Moorse architectuur die in veel films voorkomt . Of ga op weg naar Anaheim en bezoek de 'Gelukkigste plek op aarde'. Disneyland, is de thuisbasis van je favoriete personages, zoals Mickey Mouse. Hier vind je entertainment voor jong en jong van geest. Kijk voor een kijkje achter de schermen bij het maken van films, bezoek Universal Studios. Tour de sets en werp jezelf in de spannende attractie shows en attracties die de films tot leven brengen. Geniet 's avonds van Universal City Walk, vol met restaurants en nachtclubs.

Los Angeles › Palm Springs (175 km)

Hollywood Trolley Tour (Experience Package A-1): dit is de beste manier om alles te zien! Rijd in een open lucht trolley, "perfect voor het maken van foto's" tijdens deze volledig verhalende tour van historische Hollywood-films, tv- en radio-bezienswaardigheden zoals Paramount Studios, Capitol Records, KTLA-kanalen, CBS, FOX, Warner Bros., Pantages Theatre, Nickelodeon en Paladium, evenals de filmlocaties van LA Confidential, Twins, Pretty Woman en meer. Er zijn volop fotomomenten beschikbaar, want deze tour neemt je mee naar de Hollywood Bowl, het Hollywood Sign en alle Hollywood's Walk of Fame.

Stop 2: Palm Springs, Californie

Hier groeien dadelpalmen in het wild en trekken natuurlijke bronnen al jarenlang bezoekers. Zo was Palm Springs 'The desert playground', zoals Palm Springs ook wel genoemd wordt, tot enkele 10 tallen jaren geleden de plaats voor golfende gepensioneerden en filmsterren. Dezer dagen  heeft het brede publiek ook deze magische plek ontdekt. Hippe bars en luxe moderne hotels maken Palm springs tot een gewilde stop in rondreizen in het westen van de Verenigde Staten.

 

De Palm Springs Aerial Tramway is de grootste roterende kabelbaan van de wereld. Deze kabelbaan stijgt bijna twee kilometer en biedt een prachtig uitzicht over de Chino Canyon en het omringende gebied.

 

De Indian Canyons is een verzamelnaam voor de Tahquitz Canyon, Palm Canyon, Andreas Canyon en Murray Canyon, die  heilige grond waren voor indianen. Tegenwoordig is het een geliefde locatie om te wandelen. Je treedt hierbij letterlijk in de voetsporen van de indianen. Bij de Trading Post kun je wandelkaarten, eten en drinken kopen, maar ook indiaanse kunst en gebruiksvoorwerpen.

 

Andere leuke bezienswaardigheden zijn Pioneerstown,  The Air Museum en niet te vergeten het filmfestival (wanneer je dat wilt bezoeken kijk wanneer het plaats vindt en laat ons tijdig je accomodatie boeken).

Joshua Tree

Voor veel mensen is een stop in Joshua Tree National Park een must. Hier groeien de grappig gevormde Joshua trees, waarnaar het park vernoemd is. Je ziet er veel woestijn vegetatie met hier en daar enorme rotsformaties. De Skull Rock en Jumbo Rocks zijn de bekendste. De toegangswegen tot Joshua Tree zijn zeer uitgestrekt. Wanneer je van Palm Springs naar Scottsdale rijdt passeer je het park aan de zuidelijke kant en kun je een stop maken of natuurlijk een extra overnachting inplannen.

Palm Springs › Scottsdale (430 km)

Stop 3: Scottsdale

Scottsdale, de stad met met de naam de meest "western stad van het westen te zijn" 'the west most western town', de stad staat bekend om haar grote aanbod aan activiteiten. De vele luxueuze hotels en het klimaat in de winter maken deze stad die aan de Sonoran Desert grenst in het zuid westen aan Phoenix en in het oosten aan de McDowell Mountains een heerlijke tussenstop.

Stop 4: Je reist vandaag naar de grand Canyon met onderweg enkele locaties die zeer de moeite waard zijn. Bezoek Montezuma’s Castle, bekend om zijn goed bewaard gebleven rotswoningen van indianen. Vervolgens via het prachtig gelegen kunstenaarsstadje Sedona en de mooie Oak Creek Canyon door naar de omgeving van de spectaculaire Grand Canyon.

Scottsdale › Grand Canyon N.P. (350 km)

Stop 5: Grand Canyon N.P

Het Grand Canyon National Park heeft hoofdingangen aan de South Rim en de North Rim. De South Rim van de Grand Canyon is het hele jaar door geopend en goed toegankelijk. Je kunt je auto of camper laten staan en met de shuttlebus langs de kloofrand touren. De bussen rijden zeer frequent en zijn gratis. Onderweg kun je regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een wandeling te maken. Installeer je rond zonsondergang bij een van de uitzichtpunten en geniet van het schouwspel. De Grand Canyon is een steile Canyon die zo’n 17 miljoen jaar geleden door de Colorado River in de Canyon is uitgesleten. Als één van de 7 natuur wonderen van de wereld is de Grand Canyon 446 km lang, tot 29 km breed en heeft een diepte van meer dan 1,8 km. De westelijke rand van de Canyon is ook toegankelijk via wegen in het Hualapai Indian Reservation. Daar vind je ook de Grand Canyon Skywalk: het glazen uitkijkplateau boven de Canyon. In het Grand Canyon N.P. zijn diverse routes uitgezet, zowel met de auto als te voet, waarbij je vele mooie uitzichtspunten over de immense kloof passeert. Er bevinden zich een aantal mooie lodges in het park. Ze zijn prijzig maar ondanks dat snel vol geboekt. Gelukkig zijn er alternatieven vlakbij het park, in de naburige steden als Tusayan, Cameron, Meadview en Gray Mountain.  Ook is een bezoek aan het Spookstadje Calico een mogelijkheid. Een helikopter vlucht boven de Grand Canyon verzorgen wij graag. Je vervolgt jereis langs de South Rim van de Grand Canyon naar het Mesa Verde N.P. In dit park zijn vele eeuwenoude rotswoningen, gebouwd door de oorspronkelijke bewoners, de Anasazi Indianen.

Grand Canyon N.P. › Mesa Verde N.P. (470 km)

 

Stop 6: Mesa Verde N.P

je rijdt in de ochtend naar het onbekende Hovenweep National Monument en via Navajo Indian Reservation en Cameron door naar Monument Valley, waar monolieten honderden meters oprijzen uit het spectaculaire woestijnlandschap.

Mesa Verde N.P. › Monument Valley (230 km)

Stop 7: Een ontspannen rit naar Lake Powell, waar je in de middag een optionele boottocht over het meer kunt maken. Tijdens de boottocht zie je ongelooflijke rode rotsformaties en de woestijn, grenzend aan het blauwe water. Of breng een bezoek aan het indrukwekkende Antelope Canyon met een optionele tour.

Monument Valley › Page (195 km)

Stop 8: Je rijdt verder door de mormonenstaat Utah naar het Bryce Canyon Naional Park met de kleurrijke, wonderlijk gevormde zandsteenformaties.

Page › Bryce Canyon N.P. (250 km)

Stop 9: Bryce Canyon N.P.

Bryce Canyon is wellicht de mooiste van de canyons van Amerika, in zuidwestelijk Utah en biedt alle kleuren van het palet van een kunstenaar. Misschien zijn nergens de krachten van natuurlijke erosie tastbaarder dan in Bryce Canyon. Ondanks zijn naam, is Bryce Canyon niet echt een canyon, maar eerder een reeks van gigantische natuurlijke amfitheaters van meer dan 30 km, gevormd door erosie. Het omvat een woestijn aan fantoom-achtige rots pieken, of hoodoos, die tot 60 meter hoogte komen. Het Bryce Amfitheater is het schilderachtige hart van het park. Je kunt zelf afdalen op de paden die een goede kijk geven op de gegroefde muren en gebeeldhouwde torentjes. Je verkent het park via de 29 kilometer lange (doodlopende) Rim Road. Voor een onvergetelijke ervaring maak je een wandeling over de kloofbodem. Een hele dag in het prachtige Bryce Canyon N.P. is echt meer dan waard. Maak een wandeling, bijvoorbeeld via de Navajo Loop en de Queen's Garden Trail. Bryce Canyon vormt een schitterend schouwspel en is voor velen het hoogtepunt van hun reis.

Stop 10: Zion N.P.

Een korte rit naar Zion N.P, dat gevormd is door de wind, de tijd en het onophoudelijke geweld van de Virgin River. Hier kun je prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin River. Hoe verder je het nationale park in gaat, hoe smaller de kloof wordt. De rode rotswanden vormen een mooi contrast met de groene oase langs de rivier. De toeristische route door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes. Omringd door de torenhoge kliffen van Zion National Park ligt de kleine gemeente Springdale. Zion N.P. kent met de wandeling naar Angels Landing een zeer spectaculaire maar vermoeiende uitdaging. De hike duurt zomaar 4 uur en is zeker geen aanrader voor mensen met hoogtevrees maar wel adembenemend mooi.

Stop 11 Las vegas

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika, de entertainment hoofdstad van de wereld: Las Vegas. Meer 'glitter and glamour' op één plaats bestaat niet.

 

Las Vegas werd bij toeval zo als "The Story Go's" voor het eerst ontdekt door een zekere Raphael Rivera in 1829. Hij was een "padvinder" van handelsonderneming Armijo die op reis was naar Los Angeles. De handelaars gebruikten het water in dit gebied als tussenstop om op adem te komen. Naast de natuurlijke waterbronnen die dit gebied rijk was waren er in de omgeving ook veel grote groene valleien. Vandaar de naam Las Vegas oftewel ‘De Weilanden’ (in het Spaans).

 

Las Vegas is een bezienswaardigheid op zich. Waan je in Egypte in het bekende Luxor Hotel, maak een tochtje per gondel in 'Venetië' of lunch aan de voet van de Eiffeltoren. Het centrum strekt zich uit over één straat, de Strip. Aan deze weg liggen de grote hotels, met casino’s en andere attracties zoals pretparken, dierentuinen en grote theaterzalen. ’s Avonds is de straat een oase van licht. Naast casino's zijn er in Las Vegas talloze trouwkapelletjes. Vergeet aan de Strip niet het beroemde Las Vegas-bord te fotograferen!

 

Las Vegas › Death Valley N.P. (250 km)

Stop 12: Death Valley N.P.

In de middag rijd je door de Amargosa-woestijn naar Death Valley. Death Valley N.P. is de droogste en heetste plek op aarde en wordt door veel mensen dan ook alleen gebruikt als tussenstop tijdens de langere rit naar Yosemite N.P. Het laagste punt van Death Valley is Badwater. Het Badwater Basin doet haast surrealistisch aan: de uitgestrekte vlakte bestaat uit grote zoutplakkaten en wordt omringd door donkere bergen. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap. Bij Zabriskie Point heb je een fantastisch uitzicht over de eindeloze vallei. Death Valley N.P. › Yosemite N.P. (525 km)

Stop 13: Yosimeti N.P.

Het park is bekend vanwege de grote granieten rotsen , de watervallen (seizoensgebonden) en de dennenbossen. Een bezoek aan de bekende Bridalveil Falls, Glacier Point en Tunnel View mag zeker niet ontbreken. Ben je op zoek naar een mooie wandeling dan is de Mist Trail een aanrader. De volgende dag rijd je verder naar San Francisco.

Yosemite N.P. › San Francisco (315 km)

Stop 14: San Francisco

San Francisco, het culturele centrum van het noorden van Californië, staat bekend om zijn mix van een mooie natuur, unieke cultuur en een bruisend stadsleven. De stad is verdeeld in 5 wijken zoals o.a. Fisherman’s Wharf en Union Square...die je kunt ontdekken door te klikken op ‘Regio’. Elke wijk biedt een compleet ander gevoel en beleving van de stad.

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid, ook wel Eureka Valley genoemd. Castro werd bekend na een controversiële Summer of Love. Castro Street het hart van de wijk, biedt tegenwoordig een uitstekend uitgaansleven, met bars en zeer goede restaurants. In de jaren zestig van de 20e eeuw werd de stad gezien als hippie hoofdstad van de wereld; met name de buurt Haight-Ashbury stond centraal in de hippiebeweging(popmuziek Mama's en the Papa's,  Jeffersen Airplane the Byrds en vele anderen huisden in de bay area). Silicon Valley, een begrip voor computerinnovaties is een veelgebruikte benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco.  Chinatown loop je door de Dragon's Gate binnen bij de Bush en Grand Street. Deze poort was ooit een cadeau van de Republiek China in 1969. Je waant je binnen enkele seconden in een compleet andere wereld (waarschijnlijk China) Je vindt hier talloze Chinese  restaurants, winkels en markten. Chinatown in San Francisco is één van de grootste Chinese gemeenschappen in de Verenigde Staten en is een belevenis. Iedere bezoeker wil in ieder geval één keertje op de Cable Cars! Een leuke trip over de steile heuvels en langs de kleine huisjes van San Francisco.  Alcatraz, het gevangeniseiland op 1,5 kilometer voor de kust van San Francisco werd in 1859 in gebruik genomen als een fort voor het Amerikaanse leger voor de bewaking van het gebied rondom de baai. In 1963 werd het een zwaar bewaakte gevangenis. Sinds 1972 zijn 'De Rots' en de gevangenis, bekend van vele films, toegankelijk voor het publiek. Vanaf pier 39 en pier 41 brengen ferries je naar Alcatraz. Je kunt onder begeleiding of op eigen houtje het eiland verkennen.  We adviseren wel vooraf kaartjes te reserveren om teleurstellingen van volle boten tijdens je verblijf te voorkomen. Fishermans Wharf is een plaats die je niet mag overslaan. Straatmuziekanten vermaken de wandelende toeristen. De restaurants serveren verse vis en zeevruchten zoals je mag verwachten van een kustplaats. Tussen de slenterende toeristen vind je veel straatmuzikanten en -artiesten. Omringd door vissersboten, vissers en zeemeeuwen. Vanuit hier vertrekt ook de boot naar het gevangeniseiland Alcatraz. Op loopafstand ligt ook het Aquarium of the Bay, waar je door glazen tunnels tussen haaien en octopussen loopt. Al met al een levendige plaats waar je zeker een blijvende herinnering aan over houdt.

San Francisco › Salinas/Monterey (200 km)

Stop 15: Monterey

De rustige haven, de witte stucgipsen huizen met rode daken, de zandstranden en de Montereydennen en -cipressen waren hier al toen Monterey nog de Spaanse hoofdstad van Alta California was. De typische mix van Mexicaanse en New England-stijlen, de zee en de missiehuizen en 'ranches' maken van Monterey onmiskenbaar een echte Californische stad. Bij een langere stop in Monterey zijn er vele activiteiten die je kunt ondernemen. Wij kunnen met je een lijst samenstellen om zo het meest uit je verblijf in de omgeving van Monterey te halen. Om een er een paar te noemen: Drink handgemaakte wijn in een van de vele proeflokalen in Carmel-by-the-Sea en Carmel Valley. Huur een paard en galoppeer langs Moss Landing 's ongerepte kustlijn. Test je hoogtevrees op de Point Sur Lightstation in Big Sur . Kayak of peddel op je stand-up board tussen de zeeotters op Monterey Bay.

Stop 16: Santa Barbara

Over de Pacific Highway rijd je naar Santa Barbara, een stadje met een mediterrane sfeer. je rijdt langs de kust waar je diverse stops kunt maken en optimaal kunt genieten van het uitzicht. De zonnige stad Santa Barbara ligt aan de Pacific Coast Highway en wordt niet voor niets de  'Rivièra van Amerika' genoemd. Bezienswaardig is Mission Santa Barbara, een historisch monument dat nog altijd als kerk dienstdoet. Een bezoek aan het  Santa Barbara County Courthouse is zeker de moeite waard  Dit gerechtsgebouw beslaat een heel stratenblok en herbergt prachtige handschilderingen, kroonluchters en tegelwerken. Duik je liever het verleden in? Bezoek dan fort El Presidio in Santa Barbara State Historic Park.

Santa Barbara › Los Angeles (155 km)

Stop 17: Terug in Los Angeles

Via Santa Monica en de bekende stranden van Malibu en Venice Beach rijd je terug naar Los Angeles waar de reis eindigt.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer