Dubai en Ras Al Khaimah westerse stad vermengd met het oude Midden Oosten.

Geschreven door Travelplanner Jacqueline Zwart, zoekt u een TravelXL Beuk kantoor.....

Dubai en Ras Al Khaimah

Dubai bij ons bekend als strand en een paar hoge gebouwen en niet te betalen. Hier ga ik u meenemen in  een verhaal over een Westerse stad vermengd met het oude Midden Oosten, cultuur en natuur, sporten, uitgaan en heerlijk eten  en bovenal waar je het zo duur kan maken als je zelf wil.

We komen in de middag aan in Dubai waar het altijd druk is op de weg( spits is tussen 08.00 – 10.00 en 16.00 – 20.00 uur en sta je vast )en je de tijd moet nemen om ergens te komen. Er is een Metro aangelegd en zo kom je snel en goedkoop overal, ritprijs is vanaf € 0,20.

We hebben een heerlijk hotel in Bur Dubai, de oorspronkelijke oude stad en verblijven dichtbij de winkeltjes en vele restaurantjes.

Wat ons opvalt is dat het leven in Dubai echt niet duur hoeft te zijn, je kan er nog voor een leuke prijs uit eten maar ook de supermarkt Carrefour biedt je van alles wat je maar kan bedenken voor ver onder de Nederlandse prijzen. We zien taxi’s voor vrouwen, bestuurd door vrouwen, met een roze dak. Als je als vrouw hierover nadenkt is dat eigenlijk heel vertrouwd. Hoe gastvrij, vriendelijk en veilig is het hier.

In de avond worden we opgehaald voor een tocht op een Dhow boot op de Dubai Creek en al varend genieten we van een heerlijk diner.

Wat een sprookjesachtig gezicht al die verlichte Dhowboten op de Creek , waar de kleine taxibootjes tussendoor varen, en de prachtige skyline van Dubai.

De volgende dag beginnen we met een citytour Dubai, wat een verrassing want er is veel meer dan ik dacht. Het prachtige Meljah met zulke bijzondere voorwerpen als tapijten met goud geweven en edelstenen ingelegd, 24 karaats gouden paarden en nog veel meer, we kijken onze ogen uit.

Ook een bezoek aan het Dubai Museum in het Al Fahidi Fort , gebouwd in 1787 om de stad te beschermen, is een belevenis en neemt je mee in het leven van voor het ontdekken van de olie. Traditionele oude huizen, dadel boerderijen, woestijn maar ook het onderwater leven en de oude Souk, je beleeft het allemaal.

Er zijn diverse musea in Dubai dus liefhebbers van de Arabische architectuur komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Langs de Burj Al harab en nog even binnenwippen in Het Atlantis Palm hotel op Palm Island,

waar je een bezoek kunt brengen aan een bijzonder aquarium en natuurlijk naar boven in de Burj Khalifa, het grootste gebouw ter wereld. Surfen op de woestijnduinen, een spectaculaire 4wd safari, golfen of op de ski in ‘s-werelds grootste overdekte skibaan of gewoon lui op het strand en gebruik maken van alle watersporten die je maar kan indenken. Of gewoon heerlijk slenteren door de Goudsouk, rustig  en ongestoord, een belevenis op zich.

Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Dubai Mall en de fonteinen en de Marine Walk de must van Dubai en voelen ons miljonair. We kopen zelf een flesje gevuld met  onze namen in het Dubai zand.

Jebel Jais

 

De volgende ochtend staan we al vroeg op en komen onze gidsen Omar en Zacharia ons halen voor een tour naar het gebergte van Jebel Jais en Wadih Bih (wadih betekend vallei).

Na een adembenemende tocht van meer dan een uur staan we boven te genieten van de werkelijk prachtige bergen en vallei in diverse kleuren. We zijn er even stil van en genieten van dit bijzondere uitzicht.

We rijden langzaam terug naar Ras Al Khaimah want onze gidsen hebben ons uitgenodigd voor een traditionele lunch in een van de vele lokale restaurantjes, waar je ook nog een kijkje in de keuken mag nemen. We komen in een privé kamer  waar alleen tapijt op de grond ligt en kussens tegen de muur en laten ons zittend verleiden tot al de heerlijke lekkernijen die ons voorgeschoteld worden.

We proberen onze gidsen na te doen en eten met de hand maar zijn ze erg dankbaar als er lepels worden neergelegd.

RAS AL KHAIMAH

We verlaten Dubai met onze gidsen Omar en Zacharia richting Ras Al Khaimah, een Emiraat ten noorden van Dubai op ongeveer 1 ½ uur rijden hier vandaan afhankelijk van de verkeersdrukte.

Een prachtige autorit lang het Emiraat Sharjah en dwars door de woestijn. We zien de bergen welke de grens aangeven met Oman en bezoeken hier de overblijfselen van het Dhayah Fort, we beklimmen 240 treden en onze inspanning wordt beloond, wat een bijzonder uitzicht.

Dan gaan we terug naar de kust om een werkelijk super mooie zonsondergang te zien onder het genot van een Falouda: een heerlijk ijsdrankje met vruchten. Wel vanuit de airco auto wel te verstaan want we zijn hier in september en het is erg warm. Je stopt met de auto voor de winkel, raampje naar beneden en je bestelt je Falouda zomaar omdat dit kan op deze heerlijke bestemming

Een mooie wandelboulevard is hier aangelegd waar vanaf je en prachtig uit op de stad hebt, waar de meeste gebouwen verlicht zijn en het  een sprookjesachtige schildering wordt.

In de avond vermaken we ons heerlijk in de RAK ( Ras Al Khaimah) Mall en kijken onze ogen uit.

We gaan eerst eten en kunnen kiezen uit heerlijke gerechten uit alle landen van de hele wereld.

Hierna lopen we vol verbazing door de heerlijk gekoelde  Mall en zien lingerie met goud,kinderkapper met flatscreen tv’s voor de tekenfilms, een treintje waar de kids in worden rondgereden en zo waar een echte ijsbaan. Zo heerlijk kan shoppen zijn dus als de kinderen worden vermaakt..

Na het eten checken we in bij een van de mooiste hotels van Ras Al Khaimah en genieten van alle luxe. RAK is met name bekend om de mooie betaalbare strandhotels, welke in prijs veel lager zijn dan in Dubai. Ook worden hier all-inclusieve hotels aangeboden.

Aangezien het maar 1 ½ uur rijden is naar Dubai zou je voor deze bestemming kunnen kiezen en

zelf met huurauto of als je dat liever hebt met chauffeur hiervandaan heerlijke uitstapjes kunnen maken. Of een door ons samengestelde fly-drive door de Emiraten.

Laat in de middag worden we opgehaald voor de Dessert safari met barbecue.

We rijden in ongeveer 1 uur in een Landrover naar de woestijn en scheuren over de zandduinen van links naar rechts.

Ineens staan we stil en zien we Gazellen en Steenbokken. Ze staan zo stil dat we op ons gemak foto’s kunnen maken.

We rijden weer verder en boven op een van de zandduinen stopt de chauffeur om ons te laten genieten van de zonsondergang en langzaam kleurt de woestijn rood.

We komen aan bij een tentenkamp wat sprookjesachtig verlicht is en worden ontvangen met traditionele thee en hapjes. De barbecue begint en we zien nog enkele dans uitvoeringen.

We kunnen Shiha roken of onze handen laten beschilderen, een heerlijke avond in de woestijn.

Na een nachtelijke rit terug naar ons hotel overvalt ons de slaap na weer een indrukwekkende dag.

Prince of the Sea

Vandaag een heerlijk rustpuntje op deze reis. Een prachtig schip  Prince of the Sea neemt ons mee op een adembenemende reis langs de kust van Ras Al Khamai.

We genieten volop van de gastvrijheid en een heerlijke maaltijd met tongstrelende toetjes. Toetjes maken kunnen ze wel in deze Arabische landen, zelden zulk lekker gebak gegeten.

We worden tijdens de reis in een hangstoel van touw overboord gehesen en hangen letterlijk naast de boot. Een van de bemanningsleden gaat later aan een trapeze in het water hangen en doet de meest waanzinnige trucjes. Hiervoor worden wij ook uitgenodigd, ik bedank voor de eer maar mijn dochter doet het dapper na.

We leggen aan bij een prachtig wit strand en gaan per motorboot naar de kust om te genieten van een zwempartij in het warme, heldere water.

Na een dag heerlijke dag op het water gaan we na het Arabische diner een drankje doen in de rooftopbar van ons hotel waar veel Arabieren (ook vrouwen) komen om de Sisha te roken. Ook hier kijken we onze ogen uit en natuurlijk niet alleen van het uitzicht van RAK by night.

Morgen nemen we afscheid van Ras Al Khaima en brengen onze gidsen ons naar de luchthaven van

Sharjah voor de vlucht naar onze volgende bestemming Oman.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer