Soms ben je er gewoon aan toe, er even  een lang weekend of midweek tussenuit om de zinnen te verzetten. Bij het zoeken naar een geschikte accommodatie zagen we dat het nieuwe park van Landal Greenparks in de Eifel geopend was. Omdat we vinden dat we het verdiend hebben maken we er, enthousiast geworden door de mooie accommodatie, een week van! We boeken een luxe penthouse met alles er op en eraan.

We vertrekken op ons gemak voor de drie uur durende rit. Bij aankomst checken we in en gaan meteen naar boven naar ons luxe penthouse. Een heerlijk appartement, grote ramen van vloer tot plafond en een schitterend uitzicht over het dal met de rivier de Rur. We zien de dorpjes Heimbach en Hasenfeld in de verte liggen.

De weergoden zijn met ons en we besluiten om op het park fietsen te huren. Tot onze blijdschap hebben ze e-bikes.

Die elektrische trapondersteuning is geen overbodige luxe in deze omgeving met veel heuvels. Met een gemiddelde actieradius van zo’n 50 tot 90 kilometer kunnen we vanuit het park heel wat tochten door bos en veld maken.

Diezelfde avond stappen we op de fiets en pedaleren naar het gezellige Heimbach waar een Weinfest georganiseerd wordt. Kunnen we lekker een wijntje (of twee) proeven. Aan de voet van het middeleeuwse fort horen we de gezelligheid al. Er zijn diverse optredens van locale zangers met de typische Duitse sound.

We schuiven aan op één van de schragentafels en bestellen een Sekt om feestelijk te beginnen. Omdat we nog niet gegeten hebben doen we ons  tegoed aan een broodje worst. na een Krakauer- en Thüringerworst zijn onze magen nog niet geheel gevuld en dus besluiten we ook Flammkuchen te nemen. Eigenlijk een specialiteit uit de Elzas maar hier smaakt ie ook prima. We struinen nog wat wijnstands af op zoek naar iets bijzonders en we vinden er twee van wijngoed Kurt Mueller in Ellenz aan de Mosel.

Omdat de wijn ons zo heerlijk smaakt besluiten we een paar dagen later om naar Ellenz in de buurt van Cochem te rijden en het wijngoed te bezoeken. Het ligt prachtig aan de Moezel. Als we bij het woonhuis aanbellen worden we hartelijk verwelkomd en meteen in de tuin onder een grote walnotenboom geïnstalleerd. Onder het genot van een druivensapje (de niet gefermenteerde versie) proeven we diverse wijnen en rose’s en doen goede zaken. Een uurtje later vertrekken we weer met de kofferbak vol heerlijke wijnen voor thuis.

De fietsaccu’s hebben een hele dag kunnen laden (na 4 uur zijn ze al vol) en vol goede moed en zin vertrekken we de volgende dag weer op de fiets voor een tocht langs het stuwmeer. Landal Eifeler Tor ligt vlakbij de stuwdam in de Ruhr waardoor een groot stuwmeer is ontstaan. Langs dit stuwmeer zijn fietspaden aangelegd. Het is een mooie rit en goed te doen, ook zonder e-bike. Genietend van de prachtige natuur en het mooie weer besluiten we rond het middaguur ons lunchpakketje op één van de kiezelstrandjes op te eten.  We zetten de fietsen tegen een boom en dalen voorzichtig af naar de waterkant. We spreiden onze handdoekjes uit en rusten lekker uit. Voor een duik in het meer is mei nog te vroeg. Het water is behoorlijk koud dus nemen we genoegen met pootjebaden. Heerlijk uitgerust en opgefrist fietsen we verder langs het meer en komen door pittoreske dorpjes. Aan het eind van de middag komen we, moe maar voldaan, terug op het park.

Ondanks dat we er enige tijd geleden al eens zijn geweest gaan we nog een keer naar Monschau, “de Parel van de Eifel”. Het ligt op slechts 28 kilometer van ons park. Daar aangekomen slenteren we door de smalle straatjes met authentieke oude vakwerkhuisjes en leuke winkeltjes. Het is alsof je eeuwen teruggaat in de tijd.  Op één van de terrasjes genieten we van koffie en de onovertroffen Duitse Himbeerkuchen.

In Heimbach maken we nog een stop voor koffie en thee in het Rur Cafe. Tijdens deze stop werden ook de nodige sanitaire zaken geregeld en het mannen toilet heeft wel het mooiste uitzicht die een toilet kan hebben, een rustieke blik op de Rur. De laatste klauter na Hasenfeld terug de heuvel op naar het appartement valt wel zwaar en we pakken dan ook direct in het appartement onze handdoeken en liggen nog een uurtje in een zwoel avondzonnetje aan het verwarmde zwembad.

Omdat we niet elke dag willen fietsen besluiten we de dag na Monschau een wandeling te maken. Ons doel: Abdij Mariawald, een Trappistenklooster. Goed voorbereid, met goede wandelschoenen, kaart en een rugzak met eten en drinken, beginnen we aan de tocht vanaf ons park. Het is een tocht met klimmen en dalen en onderweg maken we regelmatig een tussenstop om even uit te rusten en iets te drinken. Eenmaal boven aangekomen zien we het klooster in de velden liggen.

Als we uiteindelijk bij het klooster aankomen is het lunchtijd en  vervoegen we ons in het restaurant dat bij het klooster hoort. De specialiteit is, echt waar….snert! Een goed gevulde erwtensoep met worst. Door de inspanning best hongerig geworden smikkelen we onze snert naar binnen en kijken op de kaart hoe we de weg richting huis gaan inslaan. We kiezen er  voor via de “Kruisweg” terug te lopen. Deze weg voert langs 14 kapelletjes naar Heimbach.

Op een goed uur rijden van Heimbach ligt Köln met haar indrukwekkende Dom, gezellige terrassen aan de Rijnoever en met een enorm gevarieerd winkel aanbod. Kortom shoppen dus…..Een bezoek aan de Dom mag natuurlijk niet ontbreken. Eenmaal binnen kun je niet anders dan je in verwondering afvragen hoe de Middeleeuwse mens zo’n  indrukwekkend bouwwerk heeft kunnen maken. Geen wonder dat ze er eeuwen over gedaan hebben. We nemen meteen de gelegenheid te baat om een kaarsje te branden voor onze geliefden. De dagen vliegen voorbij en voor we het weten is onze vakantieweek alweer voorbij en pakken we onze tassen in om naar huis te gaan. We hebben genoten van ons luxe appartement en de prachtige natuur. Wat is Duitsland toch mooi.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01