West Bali Jungle Trek

 

Aan de westkant van het eiland vind je de ongerepte schoonheid van het West Bali National Park. Weelderige groene bossen, pittoreske bergketens, kristalhelder blauw water en uitgestrekte ongerepte stranden vormen samen deze nationale schat.

De thuisbasis van meer dan honderd soorten dieren in het wild, het nationale park is het best bekend als het heiligdom van de exotische White Bali Starling, een endemische iconische vogel van het eiland van de goden.

 

Begin de trektocht naar het heilige tempelcomplex van Jayaprana en Layon Sari en hoor het tragische liefdesverhaal van dit legendarische koppel, de Balinese 'Romeo en Julia'. De tempel ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op het prachtige landschap van Teluk Terima baai.

 

Vanaf hier loop je door het moessonbos om de jungle te verkennen. Ontdek lokale planten en bladeren die worden gebruikt in de traditionele kruidengeneeskunde en om te overleven in de jungle. Steek een kleine rivier over waar het water alleen stroomt tijdens het regenseizoen en geniet van een prachtig uitzicht onderweg. Kijk uit naar hagedissen, wilde kippen, vogels en apen.

 

Loop verder door het uitgestrekte mangrovebos voordat je een voertuig terug naar het hotel neemt.

Verborgen Bali Trekking

 

Vandaag word je opgehaald door je chauffeur en gids voor de rit naar een klein dorpje in de buurt van Mengwi voor de start van je 3 uur durende trekking. Tijdens deze eenvoudige trekking wandel je over kleine verborgen paden door rijstvelden, langs rivieren en kokosnootplantages. De gids legt je alles uit over het oude Balinese Subak-systeem dat wordt gebruikt om water gelijkmatig te verdelen voor alle boeren om hun sawahs (rijstvelden) te bewateren. Dit gebied in Tabanan wordt ook wel de graanschuur van Bali genoemd vanwege de uitgestrekte rijstvelden die veel van de rijst die op het eiland wordt gegeten bieden. Er zijn voldoende mogelijkheden om geweldige foto's te maken van het prachtige landschap. De gids regelt een pauze waar je een verfrissende kokosnoot te drinken krijgt.

 

De trekking eindigt in Mengwi, waar we een baal hebben gebouwd in een rijstveld naast een beekje en waar een eenvoudige lokale lunch wordt geserveerd. Na afloop keer je terug naar je hotel.

Dagtocht - Verborgen stranden, cocktails en een diner bij kaarslicht

 

Een privéauto haalt je op bij je hotel om je romantische tour te beginnen. De eerste stop is op een prachtig strand, omgeven door steile kalkstenen kliffen. Loop naar dit rustige, verborgen strand en breng wat tijd door met zwemmen in het heldere water of liggend op het zachte witte zand. Vlak voordat de zon ondergaat, loop je de heuvel weer op voor wat drankjes en snacks. De zonsondergang hier is naar verluidt een van de beste op het eiland. Leun achterover met een verfrissende cocktail en geniet van het uitzicht op de ondergaande zon die een gouden gloed over de glinsterende Indische Oceaan werpt.

 

Ga verder naar Nusa Dua voor de ultieme romantische eetervaring. Op een privéstrand in een met kaarsen verlichte grot vind je een prachtig versierde tafel voor twee. Luister naar de geluiden van de golven die breken tegen de kust terwijl het attente personeel een heerlijk diner voor jou en je geliefde serveert. Aan het einde van een perfecte avond brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Dagtocht - Duiken naar de onderwatertempel van Pemuteran

 

Tour overzicht

 

Vroeg in de ochtend vertrek je naar Pemuteran, in het noordwesten van het eiland. Dit relaxte kustplaatsje is populair geworden bij bezoekers vanwege de resorts aan het water en de extreme natuurlijke schoonheid van de omgeving - zowel in het binnenland als op zee.

 

Het is ook de thuisbasis van het grootste kunstmatige biorock-rifproject, een inspanning voor het behoud van de zee die niet alleen buitengewoon effectief is, maar ook ongebruikelijke en prachtige onderwaterkunst creëert.

Bij aankomst bereid je je voor op een duiktrip naar de Underwater Temple, een project dat lokaal is gestart als een aanvulling op een rifbehoudproject gefinancierd door het Australische Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (AusAid).

 

De tempel bevindt zich op een diepte van ongeveer 15 tot 29 meter. Het leven in zee heeft van de tempel zijn thuis gemaakt, waardoor er een magische kunstmatige riftuin is ontstaan. Je zult worden getrakteerd op een groot aantal vissen en misschien zelfs schildpadden zwemmen tussen de stenen beelden van Boeddha achter een sierlijke poort.

 

Keer terug naar het hotel in de late namiddag.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500 noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

Scheveningen

Badhuisstraat 148

2584 HL Scheveningen

070 - 3541688

scheveningen@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01