• Maatwerkspecialist in Zuid Amerika vakanties
  • Vakanties met Zekerheid
  • Lid ANVR, SGR, SGRZ, IATA, Calamiteietenfonds
  • Ontdek Chili
  • TravelXL Beuk
  • Lisse, Noordwijk, Voorhout, Scheveningen
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL

Chili

 

13-daagse privérondreis

Santiago – San Pedro de Atacama – Santiago – Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago

 

Chili – gelegen tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan met een maximale breedte van 44 kilometer en haar unieke 4300 kilometer lange kustlijn. Voor veel mensen is Chili nog een blanke stip op de wereldkaart. Chili biedt op een extreem rijk en originele natuurlijke schoonheid wat het land een erg aantrekkelijke reisbestemming maakt met haar vriendelijke bevolking. In het land komen droge woestijnen, bossen en fantastische gletsjers en fjorden samen. De Europese invloed is zichtbaar in de dorpen waar de Europese cultuur samengevloeid is met traditionele culturen van hun voorvaders. Hierdoor is Chili één van de meest ontwikkelde landen in Zuid-Amerika.

 

Korte dag tot dag schema

Dag 1   Amsterdam - Santiago

Dag 2  Santiago

Dag 3  Santiago

Dag 4  Santiago – Calama – San Pedro de Atacama

Dag 5  San Pedro de Atacama

Dag 6  San Pedro de Atacama

Dag 7  San Pedro de Atacama – Calama – Santiago

Dag 8  Santiago – Punta Arenas – Puerto Natales

Dag 9  Puerto Natales – Torres del Paine

Dag 10  Puerto Natales – Punta Arenas

Dag 11  Punta Arenas – Santiago

Dag 12 Santiago – Amsterdam

Dag 13  Amsterdam

BESCHRIJVING DAG TOT DAG

 

Dag 1 - 4: Santiago de Chili

Intercontinentale vlucht Amsterdam – Santiago de Chili

Transfer luchthaven Santiago naar hotel. 3 overnachtingen in Hotel Providencia; inclusief ontbijt.

Santiago de Chili - Prachtige historische bouwwerken en interessante musea bepalen mede het beeld van de stad. Bovendien heeft Santiago een fantastische ligging: ingeklemd tussen bergen en zee is het de ideale locatie voor avonturiers.

Rond het centrale plein in Santiago vindt u de meeste bezienswaardigheden, waaronder vele musea en enkele historische gebouwen. Eén van die gebouwen is het roemruchte paleis Moneda, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. Wat u hier niet mag missen, is de wisseling van de wacht. Honderden militairen gestoken in het groen maken onder aanvoering van het Chileense volkslied een ronde over het plein.

Het interessantste museum van Santiago is Museo Chileno de Arte Precolombino, dat voorwerpen uit heel Zuid-Amerika herbergt: van tekeningen van de Maya’s tot kleding van oude Chileense volkeren. Sommige daarvan zijn zelfs meer dan drieduizend jaar oud.

 

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour in Santiago de Chili

Santiago de Chili is een stad van contrasten met sporen van haar koloniale verleden gemengd met ultramoderne, hoge gebouwen in het financiële centrum; de Chileense hoofdstad zal u verrassen!

De tour begint in zuidelijke richting door het centrum van de stad, langs Club Hipico; een prachtige paardenrenbaan gelegen in het oudste gedeelte van de stad. Vervolgens komt u langs Parque O’Higgins en ook het Cousino Paleis, gebouwd tussen 1870 en 1878 voor de rijke Cousino familie. Vanuit hier gaat de tour verder naar de beroemde Alameda, Santiago’s kleurrijke hoofdstraat, richting het hart van de stad, waar u onderweg de Chileense Universiteit, de San Francisco Kerk en de Santa Lucia Heuvel passeert. U brengt een bezoek aan het Pre-Columbiaanse Museum (op maandagen gesloten), waar u meer leert over de Chileense geschiedenis. Vervolgens komt u langs het Plaza de Armas en de kathedraal. Heel dichtbij ligt hier de beroemde centrale markt, wat de centrale markt is voor verse vis en zeevruchten op een locatie die dateert uit het einde van de 19e eeuw. De stadstour eindigt op de San Cristobal Heuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, en uiteraard mag ook de Providencia shopping zone niet ontbreken. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3

Dag ter vrije besteding of optioneel dagtour naar Valparaiso en Viña del Mar

Na aankomst in Valparaiso, passeert u direct het centrale plein waar het monument staat ter ere van de Battle of Iguigue in 1879. Valparaiso is tot Werelderfgoed verklaard door UNESCO en is op dit moment de stad waar de wetgevende macht van Chili gevestigd is. Het is een magische plek van unieke en onvergetelijke landschappen met kleurrijke wijken. Wanneer u in het zuidelijke deel van de stad komt, gaat de route heuvelop waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de baai met Valparaiso’s centrum en de heuvels die de stad omgeven. In het lager gedeelte van de stad ligt het commerciële havencentrum. Vanuit hier gaat u via de kustweg naar het kustplaatsje Viña del Mar. Hier komt u langs het centrale plein, de gezellige visrestaurantjes langs de kust en het shopgedeelte van Viña del Mar.

Dag 4 – 7: Atacama Woestijn

Transfer hotel Santiago naar luchthaven

Binnenlandse vlucht Santiago – Calama

Transfer luchthaven Calama naar San Pedro de Atacama: ca. 1.5uur

3 overnachtingen in Hosteria San Pedro; inclusief ontbijt

Wandeltour door San Pedro de Atacama

Tour naar de Maanvallei

 

Vandaag reist u door naar San Pedro de Atacama.

Na aankomst in San Pedro de Atacama maakt u een wandeltour door de stad en ook brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Maanvallei.

San Pedro de Atacama is het belangrijkste Archeologische centrum van Chili, gelegen op een hoogte van 2438 meter boven zeeniveau en omgeven door een groene vruchtbare oase. San Pedro was het centrum van de paleolithische beschaving met haar smalle straatjes die goed bewaard zijn gebleven uit de tijd van de Spaanse overheersing en haar prachtige koloniale kerk uit 1577. Het dorp is het centrum van de Indianencultuur in de Atacama woestijn. U loopt door het pittoreske dorp en brengt een bezoek aan de witte kerk.

Precies op tijd voor de zonsondergang rijdt u verder naar Maanvallei. De indrukwekkende stille omgeving, het maanlandschape en de met sneeuw bedekte vulkanen in de achtergrond maken deze plek zeer indrukwekkend. De zonsondergang geeft de omgeving mooie oranje, rode en paarse kleuren.

Dag 5

Vandaag maakt u een dagtour naar de Atacama woestijn

Vandaag begint de dag met een bezoek aan het enorme Atacama Zoutmeer, een inlandse zee die dateert van miljoenen jaren geleden. Geniet van de unieke ervaring van het bezoeken van de droogste woestijn ter wereld. De vlakte, helderheid en leegte zijn overweldigend. U volgt de weg in de richting van Argentinië en hier komt u bij de Miscanti & Meniques lagune, die gelegen zijn aan de basis van twee enorme vulkanen. Deze lagunes worden omgeven door kleurrijke ‘paja brava’, wat een indrukwekkend zicht geeft. Vervolgens rijdt u verder naar het kleine Indianen dorp Toconao. De inwoners produceren prachtige kleine beeldhouwwerken uit het witte vulkanische gesteente. Aan het eind van de tour reist u weer terug naar uw hotel in San Pedro de Atacama.

 

Dag 6

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding of kunt u deelnemen aan een optionele halve dagtour naar de El Tatio Geiser.

Vroeg in de ochtend (4u) vertrekt u voor een rit van 78 mijl naar de indrukwekkende Tatio Geisers op een hoogte van 4321 meter boven zeeniveau. De stomende geisers zijn op hun best tussen 6.30 en 8.30 uur, vandaar de vroege excursie. Een ontbijt-box wordt geserveerd bij de geisers.

Dag 7 – 8: Santiago de Chili & Wijn

Transfer hotel Atacama naar  luchthaven

Binnenlandse vlucht Calama – Santiago

Transfer luchthaven Santiago naar hotel

 

Vandaag reist u terug naar Santiago en staat er in de middag een wijnexcursie naar wijngaard Undurruga op het programma.

 

Het Undurraga wijnhuis is gesticht in 1885 door Don Francisco Undurraga. Hij was een van de eerste wijnpioniers in Chili. Nog jong, reisde hij naar Europa waar hij rechten en kunst studeerde. Op zijn weg terug naar Chili, bracht hij wijnen uit Frankrijk en Duitsland mee terug naar zijn geboorteland. Als eerbetoon aan zijn vrouw Ana, noemde hij de wijngaard ‘Santa Ana’. Onder de supervisie van een Franse wijnexpert werden de eerste wijndruiven geplant. De nieuwe planten paste zich goed aan in het Chileense klimaat. De wijngaard is altijd erg voorzichtig gebleven in de ontwikkeling van de wijngaard. Het gehele gebied wordt omgeven door een park, ontwikkeld door een Franse kunstenaar. U brengt een bezoek aan de oude bodega’s en het prachtige huis.

Dag 8 – 11: Puerto Natales – Torres del Paine

Transfer hotel Santiago naar luchthaven

Binnenlandse vlucht Santiago – Punta Arenas

Halve dag stadstour Punta Arenas

Bus van Punta Arenas naar Puerto Natales

Transfer busstation Puerto Natales naar hotel

2 overnachtingen in hotel Charles Darwin in Puerto Natales; inclusief ontbijt

Transfer hotel naar busstation

Bus van Puerto Natales naar Punta Arenas

Transfer van busstation naar hotel Punta Arenas

1 overnachting in hotel Rey Don Felipe in Punta Arenas; inclusief ontbijt

 

Vandaag reist u via Punta Arenas door naar Puerto Natales.

 

Punta Arenas – is het zuidelijkst gelegen dorp van Zuid Amerika, gesticht in 1848 aan de kust van de Straat van Magellan. U maakt een korte stadstour in Punta Arenas alvorens door te reizen naar Puerto Natales. U komt langs Independence Avenue met haar vele monumenten en langs Cerro La Cruz uitzichtpunt over de kleurrijke dagen van Punta Arenas met de Straat van Magellan en Tierra del Fuego op de achtergrond.

 

Vervolgens reist met een locale bus naar Puerto Natales, het startpunt van de tour naar het spectaculaire Torres del Paine National Park, waarbij u langs de Patagonische steppe komt met haar enorme schapenboerderijen en bossen. Aangekomen in Puerto Natales wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 9

Vandaag maakt u een volledige dagexcursie naar Torres del Paine National Park

Vandaag gaat u één van de meest spectaculaire regio’s bezoeken, nergens elders ter wereld zo indrukwekkend, het Torres del Paine National Park! Het park ligt verspreis over 113.000 hectare en is in 1978 op de UNESCO wereld erfgoed lijst geplaatst. Prachtige watervallen, bulderende kreken, meren en bergen maken de omgeving! Langs de route bezoekt u de legendarische Milodon Grot. In deze natuurlijke grot is een gigantische prehistorische fossiel ontdekt. Een replica is nu te zien. Geniet van een wandeling langs Grey meer met haar uitzichten over de Grey gletsjer. Kortom een dag om nooit te vergeten!

Dag 10

Vandaag reist u terug naar Punta Arenas. De middag is ter vrije besteding óf u kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de Pinguïn Kolonie (oktober – maart) of naar Nandu Park (maart – oktober).

De pinguïn kolonie bevindt zich in Otway Bay, de Magellan – Pinguïns leven hier in grote getalen. In het Nandu Park leven de Zuid Amerikaanse niet-vliegende vogels, vergelijkbaar met de Afrikaanse struisvogels

Dag 11 – 13: Santiago de Chili – Amsterdam of verlenging

Transfer hotel Punta Arenas naar luchthaven

Binnenlandse vlucht van Punta Arenas – Santiago

Transfer luchthaven Santiago naar hotel

1 overnachting in hotel Providencia; inclusief ontbijt

 

Vandaag reist u terug naar Santiago de Chili waar u nog 1 nacht verblijft.

De volgende dag zit uw mooie reis door Chili zit er alweer op. U vliegt terug naar Nederland waar u de volgende dag zal landen, of wanneer u nog meer van het mooie land wilt zien, kunt u kiezen uit één van de volgende verlengingsmogelijkheden:

 

- Paaseiland

- Wijntours vanuit Santiago

 

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met onze collega's van Latin Travel.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer

Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL