Chili & Argentinië

 

22-daagse privérondreis door Argentinië & Chili

Santiago de Chili – Valparaiso – Pucon – Puerto Varas – Torres del Paine – Perito Moreno

 

Chili – gelegen tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan met een unieke 4.300 kilomer lange kustlijn en haar slanke vorm met een maximum breedte van 180 kilometer. Voor velen is Chili nog een blanke vlek op de wereldkaart, maar u zult verrast zijn door de rijke, unieke en gevarieerde natuur. Chili brengt de droogste woestijn ter wereled, afgelegen oerwouden en fantastische gletsjers en fjorden samen. Gecombineerd met de Europese invloeden in de dorpen, de cultuur en de geschiedenis, maken het land tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Vandaag de dag is Chili één van de meest ontwikkelde Zuid Amerikaanse landen.

 

Argentinië – in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers. Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan klimaten, landschappen en culturen. Van de tropische flora en fauna bij de prachtige Iguaçu watervallen in het noordoosten, via de bruisende Tango in Buenos Aires, naar de indrukwekkende winterse Perito Moreno gletsjer in het zuiden.

 

Vluchten:

Dag 0:  Amsterdam – Santiago  20:55 – 11:05u (aankomst dag 1)

Dag 22:  Santiago – Amsterdam  12:45 – 10:00u (aankomst dag 23)

 

Korte dag tot dag schema Chili & Argentinië

Dag 1 – 2  Santiago de Chili

Dag 2 – 5   Valparaíso

Dag 5 – 6  Chillán

Dag 6 – 8  Pucon

Dag 8 – 9  San Martin de los Andes

Dag 9 – 12  Puerto Varas

Dag 12 – 14    Punta Arenas

Dag 14 – 16   Puerto Natales (uitvalbasis voor Torres del Paine National Park)

Dag 16 – 18   El Chaltén

Dag 18 – 21  El Calafate

Dag 21 – 23    Santiago de Chili – Amsterdam

photo van plein in Santiago de chile
image van kabelbaan over Santiago de chile

Uitgebreide dag tot dag beschrijving:

Dag 1 – 2: Amsterdam – Santiago

• Intercontinentale vlucht Amsterdam – Santiago; aankomst in Santiago op dag 1

• Transfer luchthaven Santiago – hotel

• 1 nacht verblijf in Hotel Providencia in Santiago; inclusief ontbijt

 

Santiago is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Met zijn musea, evenementen, theaters, restaurants en bars is Santiago het culturele centrum van het land. De centrale ligging maakt Santiago een ideale uitvalsbasis van waaruit Chili verder verkend kan worden. Vanwege de nabijheid van zowel de bergen en de Stille Oceaan, is het zelfs mogelijk om op dezelfde dag in de ochtend te skiën in de Andes en in de middag heerlijk te relaxen op het strand.

Panorama foto van Santiago Chili

Dag 2 – 5: Valparaíso

• Ophalen huurauto in Santiago

• Route Santiago – Valparaiso: 120km – ca. 1,5 uur

• 3 nachten verblijf in Hotel Ultramar; inclusief ontbijt

 

Op dag 2 haalt u de huurauto op in Santiago en rijdt u van Santiago naar Valparaiso. Deze rit duurt zo’n 1.5 uur.

Huurauto: Dag 2 – dag 12: Ophalen Santiago de Chili en inleveren Puerto Montt airport

Hyundai Accent of gelijkwaardig Inclusief alle verzekeringen zonder eigen risico

One way kosten ter plaatse te betalen: (ca. €420,-)

image van wereld erfgoed gebouw in Vaparadiso Chili
photo valparadiso beach and blue sea

Valparaiso is tot Werelderfgoed verklaard door UNESCO en is op dit moment de stad waar de wetgevende macht van Chili gevestigd is. Het is een magische plek van unieke en onvergetelijke landschappen met kleurrijke wijken. Wanneer u in het zuidelijke deel van de stad komt, gaat de route heuvel op waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de baai met Valparaiso’s centrum en de heuvels die de stad omgeven. In het lager gedeelte van de stad ligt het commerciële havencentrum. Vanuit hier kunt u via de kustweg naar het kustplaatsje Viña del Mar. Hier komt u langs het centrale plein, de gezellige visrestaurantjes. Ook is een uitstapje naar één van de vele wijngaarden echt een aanrader!

 

Dag 5 – 6: Chillán

• Valparaiso - Chillán: ca. 500km – 6 uur rijden

• 1 nacht verblijf in Hotel Diego de Almagro; inclusief ontbijt

 

Vandaag rijdt u de eerste helft van Ruta 5 naar het zuiden. De dag eindigt in het stadje Chillan; zeker een bezoekje waard na aankomst zoals het Plaza de las Armas. Het stadje ligt midden in de Andes, dus de vergezichten zijn weer prachtig!

Villarica vulkaan met op voorgrond snel stromende rivier

Dag 6 – 8: Pucon

• Route naar Pucon: ca. 400km – 5 uur

• 2 nachten verblijf in Hotel Malalhue in Pucon; inclusief ontbijt

 

Pucon - Van alle stadjes in het Merengebied is Pucon ongetwijfeld het meest populair. Het stadje heeft dan ook een geweldige ligging tussen de Villarica vulkaan en lagune. In de omgeving liggen verschillende prachtige natuurgebieden en Pucon is dan ook perfect voor het beoefenen van buitensporten; mountainbiken, raften, dagwandelingen en trektochten door nationale parken als Villarica en Huerquehue en relaxen langs het meer. De beklimming van de actieve Villarica vulkaan is zeker één van de hoogtepunten.

foto van San Martin de los Andes met Lacar meer
foto van Nahuel Huapi Nationaal Park

Dag 8 - 9: San Martin de los Andes

• Rijden naar San Martin de los Andes: ca. 300km – 6 uur

• 1 nachten verblijf in Hotel Patagonia Plaza in San Martin de los Andes; inclusief ontbijt

 

San Martin de los Andes - Het bergachtige gebied geeft mooie uitzichten onderweg, je rijdt over smalle bruggen met diepe cayons en stille meren. De route gaat door een groot natuurgebied heen, namelijk het Nahuel Huapi Nationaal Park en het Lanin Nationaal Park. Delen van de weg zijn ongeasfalteerd en de route is niet begaanbaar in de winter. ’s Het bergdorpje San Martin de los Andes geeft je het gevoel in de Zwitserse alpen te zijn, gelegen in een vallei tussen twee bergdorpen in tegen het Lacar meer aan.

Dag 9 – 12: Puerto Varas

• Route naar Puerto Varas: ca. 310km – 5 uur

• 3 nachten verblijf in Hotel Bellavista; inclusief ontbijt

• Inleveren huurauto op luchthaven Puerto Montt (ca. 20km, 30min rijden vanuit Puerto Varas)

• Binnenlandse vlucht Puerto Montt – Punta Arenas: 09:26 – 11:36u

 

Puerto Varas - Deze stad, aan de oever van het Lago Llanquihue, is het levendige

hart van het merendistrict. Het is een vriendelijke toeristenplaats en het vertrekpunt voor tochten in de omgeving. Dichtbij ligt het natuurgebied Maullin River. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een interessant gebied. Maak een boottocht op het Lago Todos los Santos of breng een bezoek aan de Osorno vulkaan.

 

Deze dagen kunt u gebruiken voor de verkenning van de omgeving van Puerto Varas. Als u het fysiek aandurft kunt u proberen de Osorno vulkaan te beklimmen maar voor degenen die minder fit zijn is het goed om te weten dat u ook met de auto een prachtige rit kunt maken naar het ski-station op de vulkaan vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Calbuco, Puntiagudo, Tronador en het Lago Llanquihue. Dit bezoek laat zich goed combineren met een bezoek aan de Petrohue watervallen, die erg speciaal zijn en we raden het aan om deze natuurschoonheid niet te missen.

 

Op dag 12 rijdt u naar de luchthaven van Puerto Montt en vliegt u door naar het volgende prachtige onderdeel van uw reis: Patagonië.

Dag 12 – 14: Punta Arenas

• Ophalen huurauto op luchthaven Punta Arenas

• Rijden naar het hotel in Punta Arenas

• 2 nachten verblijf in Hotel Cabo de Hornos; inclusief ontbijt

 

Punta Arenas – is het zuidelijkst gelegen dorp van Zuid Amerika, gesticht in 1848 aan de kust van de Straat van Magellan. U komt langs Independence Avenue met haar vele monumenten en langs Cerro La Cruz uitzichtpunt over de kleurrijke daken van Punta Arenas met de Straat van Magellan en Tierra del Fuego op de achtergrond.

 

Huurauto: dag 12 – dag 21: Ophalen en inleveren op Punta Arenas Airport

Nissan X-trail of gelijkwaardig inclusief alle verzekeringen zonder eigen risico

 

Latin TravelXL Bart Limburg tips:

Bezoek konings pinguins in vuurland

Grijp deze kans en ontmoet de majesteuze koningspinguins in vuurland. Dat er in het Zuiden van Chili grote kolonies magelhaenpinguïns leven is bekend. Maar wat velen niet weten is dat er op een paar uurtjes rijden vanuit Punta Arenas ook koningspinguïns te zien zijn, verscholen in Patagonië in Vuurland. Deze bijzondere soort pinguïns is eigenlijk alleen te vinden op Antarctica of op de Falklandeilanden, maar een klein kolonie heeft zich ook gevestigd in Vuurland die u in een dagtrip kunt bezoeken vanuit Punta Arenas. Omdat dit bij het grote publiek nog niet erg bekend is, kunt u in alle rust van deze bijzondere dieren genieten. Bezoek Magellanpinguïns op Isla Magdalena

Isla Magdalena is een klein eiland in de beroemde Magelaan straat die uitsluitend door de Magellanpinguíns bewoond is. Hier leven wel meer dan 100.000 van deze bijzondere dieren. Met een veerboot gaat u hier naar toe en kunt u heel dichtbij de pinguïns komen. De kolonie arriveert in september, leggen er hun eieren in oktober, die uitkomen in november en als het goed is lopen er rond de tijd waar u hier een bezoek aan kunt brengen vele kleine pinguïn babys rond. Erg speciaal om mee te maken.

Dag 14 – 16: Torres del Paine

• Rijden van Punta Arenas naar Puerto Natales: ca. 250km – 3 uur

• 2 nachten verblijf in Hotel Vendaval; inclusief ontbijt

 

Op dag 14 rijdt u vanuit Punta Arenas naar Puerto Natales, uw uitvalbasis voor een bezoek aan het prachtige Torres del Paine National Park. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. De volgende dag rijdt u in ongeveer 1.5 uur van Puerto Natales naar de entree van het nationaal park waar u de hele dag kunt wandelen.

 

Torres del Paine National Park - is één van de hoogtepunten van Chili. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië; de gletsjers, turkooiskleurige meren en vele oprijzende besneeuwde pieken domineren hier de indrukwekkende uitzichten. Het landschap is zo prachtig mooi dat het met woorden bijna niet te beschrijven is. U moet het zelf zien en beleven. U gaat hier de natuur in haar volle pracht bewonderen; het is alsof u op een andere planeet bent, zo overweldigend mooi!

Dag 16 – 18: El Chaltén

• Route van Torres del Paine naar El Chalten: ca. 430km – 6.5 uur

• 2 nachten verblijf in Hotel Infinito Sur; inclusief ontbijt

 

De natuur in de omgeving van El Chaltén is ruig. De Mount Fitzroy domineert het landschap met zijn granieten hellingen die steil omhoog rijzen. Vaak zijn de toppen in de mist gehuld en alleen als de wind de mist wegvaagt laat de berg zich beter zien. Een mysterieus en geheimzinnig landschap dat zich eigenlijk gemakkelijk open stelt voor degene die de moeite neemt om vanaf El Calafate nog een paar uur door te reizen.  Overal in het park zijn wandelpaden uitgezet en hoewel je soms flink moet klimmen en dalen zijn de paden niet moeilijk en goed te bewandelen met iedereen die in redelijke conditie is. In Chalten wandel je op eigen gelegenheid en tempo over de gemarkeerde parken dwars door het ruige Patagonië; puntige bergtoppen, kabbelende beekjes, groene valleien. Hier en daar ligt nog wat sneeuw en ijs, wat herinnert aan de ijskoude en gure winter. Het park Torres del Paine in het buurland Chili geniet veel meer bekendheid dan het Argentijnse park Chalten maar dat is onterecht.

 

Dag 18 – 21: El Calafate

• Route van El Chalten naar El Calafate: ca. 220km – 3.5 uur

• 3 nachten verblijf in Hotel Kau Yatun; inclusief ontbijt

• Inclusief: Bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer

• Inclusief: Catamaran naar Los Glaciares

 

Patagonië - bestrijkt een enorm aaneengesloten gebied in Argentinië en Chili. Een groot gedeelte bestaat uit indrukwekkende oerbossen, diepblauwe meren, bergen met besneeuwde toppen en prachtige gletsjers met als hoogtepunt de Perito Moreno gletsjer nabij de plaats El Calafate. Patagonië is zo groot en divers, dat een rondreis door enkel dit gebied al een onvergetelijke ervaring is! Een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer mag zeker niet ontbreken, één van de grootste natuurwonderen ter wereld en de enige gletsjer ter wereld die niet kleiner wordt. Perito Moreno is de meest bekende en best toegankelijke gletsjer in het Los Glaciares National Park. Perito Moreno kan zowel vanaf land als vanaf het water bekeken worden.

Latin TravelXL Beuk tips:

 

1) Perito Moreno Gletsjer dagtour, met optioneel de avontuurlijke minitrekking

In El Calafate kunt u een dagtour maken naar de Perito Moreno gletsjer. U rijdt langs de oevers van het meer Lago Argentinio en de rivierarm Brazo Rico richting het nationale park Los Glaciares. Onderweg geniet u van schitterende uitzichten en rijdt u door de bocht der zuchten. In deze bocht krijgt u voor het eerst zicht op de gletsjer Glaciar Perito Moreno en die eerste blik op de imposante gletsjer zal u niet snel meer vergeten! In het nationale park maakt u een wandeling over aangelegde wandelpaden, loopbruggen en trappen waarin een drietal platformen (uitkijkpunten) zijn opgenomen. Vanaf de platformen heeft u een prachtig uitzicht op deze imposante gletsjer. De Perito Moreno gletsjer is 5 kilometer breed en 60 meter hoog. Iedere dag schuift de enorme ijsmassa 1 tot 2 meter voorwaarts. Hierdoor breken met regelmaat grote stukken ijs af, wat gepaard gaat met veel natuurgeweld. Tevens veroorzaakt de verschuiving een luid krakend geluid, doordat verschillende ijsbrokken over elkaar heen schuiven. Optioneel; Om deze dag helemaal avontuurlijk te maken gaat u met klimhaken onder de schoenen een gave wandeling óver de gletsjer maken; erg indrukwekkend!

 

2) Los Glaciares dagtour per catamaran over Lago Argentino

U kunt een boottour maken met een luxe catamaran in het nationale park Los Glaciares. U vaart over het meer Lago Argentino langs gletsjers en drijvende ijsschotsen. In de ochtend wordt u bij uw hotel in El Calafate opgehaald. U rijdt langs de oever van het diepblauwe meer Lago Argentino richting de vertrekhaven Puerto Bandera. Hier gaat u aan boord om een spectaculaire boottocht te ervaren. U vaart richting het noorden over de rivierarmen Brazo Norte en Brazo Upsala. In deze diepblauwe wateren ziet u drijvende ijsschotsen in de meest fantastische vormen. Uiteindelijk komt u dichtbij het uiteinde van de gletsjer Upsala. Vervolgens koerst u richting het zuiden naar de rivierarm Brazo Spegazzini. Aan het eind van deze rivierarm komt u terecht bij de gletsjer Spegazzini, het hoogste exemplaar in het nationale park Los Glaciares. De voorzijde van het uiteinde van deze gletsjer is maar liefst 135 meter hoog. Vanaf de boot kunt u nu nog eens drie andere gletsjers waarnemen, namelijk Glaciar Seco, Glaciar Mayo Norte en Glaciar Peineta. Bij terugkomst in de haven van Puerto Bandera rijdt u terug naar El Calafate en wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 21 – 23: Santiago  - Amsterdam

• Route El Calafate – Punta Arenas: ca. 500km - 6 uur

• Huurauto inleveren op de luchthaven van Punta Arenas

• Binnenlandse vlucht Punta Arenas – Santiago

• 1 nacht verblijf in Holiday Inn Airport Santiago; inclusief ontbijt

• Intercontinentale vlucht Santiago – Amsterdam

 

Helaas zit uw mooie rondreis door Chili & Argentinië er al weer op. U vliegt terug naar Santiago voor nog een laatste nacht in deze bruisende stad alvorens u terugvliegt naar Amsterdam.

 

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met onze collega's van Latin Travel.

Hoofdkantoor

Abr. van Royenstraat 91  2202 EM Noordwijk

071 - 3610500  www.txlbeuk.nl  noordwijk@travelxl.nl

voor openingstijden, kijk bij het betreffende kantoor

Noordwijk

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3610500

noordwijk@travelxl.nl

Voorhout

Herenstraat 83

2215 KG Voorhout

0252 - 232022

voorhout@travelxl.nl

Lisse

Kanaalstraat 24

 2161 JL Lisse

0252 - 419138

lisse@travelxl.nl

TravelXL Zakenreizen

Abr. van Royenstraat 91

2202 EM Noordwijk

071 - 3618703

zakenreizen@travelxl.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

TravelXL Beuk Abraham van Royenstraat 91 2202 EM Noordwijk

Alle filialen 155 2200 AD Noordwijk

Bankrelatie ING - NL32INGB0477503187 KVK - 28056400 BTW - NL 8185.85.638.B01

Subscribe to our mailing list

* indicates required

privacy statement en disclaimer

photo van plein in Santiago de chile
image van kabelbaan over Santiago de chile
Panorama foto van Santiago Chili
image van wereld erfgoed gebouw in Vaparadiso Chili
photo valparadiso beach and blue sea
Villarica vulkaan met op voorgrond snel stromende rivier
foto van San Martin de los Andes met Lacar meer
foto van Nahuel Huapi Nationaal Park
photo van plein in Santiago de chile
image van kabelbaan over Santiago de chile
Panorama foto van Santiago Chili
image van wereld erfgoed gebouw in Vaparadiso Chili
photo valparadiso beach and blue sea
Villarica vulkaan met op voorgrond snel stromende rivier
foto van San Martin de los Andes met Lacar meer
foto van Nahuel Huapi Nationaal Park
photo van plein in Santiago de chile
image van kabelbaan over Santiago de chile
Panorama foto van Santiago Chili
image van wereld erfgoed gebouw in Vaparadiso Chili
photo valparadiso beach and blue sea
Villarica vulkaan met op voorgrond snel stromende rivier
foto van San Martin de los Andes met Lacar meer
foto van Nahuel Huapi Nationaal Park
photo van plein in Santiago de chile
image van kabelbaan over Santiago de chile
Panorama foto van Santiago Chili
image van wereld erfgoed gebouw in Vaparadiso Chili
photo valparadiso beach and blue sea
Villarica vulkaan met op voorgrond snel stromende rivier
foto van San Martin de los Andes met Lacar meer
foto van Nahuel Huapi Nationaal Park